Krimi

Rozruch v Žiline: Policajti načapali zlodejov priamo v akcii, došlo na streľbu!

V mestskej časti Žilina – Strážov bolo poriadne rušno. Policajti po príchode do chatovej oblasti zbadali neznáme osoby, ktoré podľa obvinenia vykrádali jednu z chatiek. Podozriví sa dali na útek a na výzvy polície nereagovali, zastavil ich až varovný výstrel do vzduchu!

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v Žiline: Policajti načapali zlodejov priamo v akcii, došlo na streľbu!
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zadržali troch mužov vo veku 25, 19 a 17 rokov podozrivých z krádeže.

Policajti boli v pondelok predpoludním operačným strediskom vyslaní na preverenie oznámenia do mestskej časti Žilina – Strážov. V chatovej oblasti mala podľa obvinenia trojica mužov vykrádať chatku. Policajný hovorca Radko Moravčík uviedol, že po príchode na miesto policajti spozorovali troch ľudí, ktorí chatku poškodzovali a zo strechy strhávali plech.

„Zbadali policajtov a dali sa na útek. Na výzvy však nereagovali, a preto policajti použili varovný výstrel do vzduchu. Po použití donucovacích prostriedkov (varovný výstrel) podozriví začali reagovať na výzvy zasahujúcej policajnej hliadky. Po zadržaní ich policajti predviedli na policajný útvar,“ uviedol hovorca polície.

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil všetkých troch zadržaných mužov z prečinu krádeže v spolupáchateľstve. „Obvinení muži cez oplotenie vošli na pozemok. Zo strechy chatky vytrhali plechovú strešnú krytinu. Poškodili dvere aj okno na objekte. Vošli dnu a odcudzili kovové rúry, rebrík, kávu aj náradie. V ďalšom konaní im zabránila policajná hliadka, ktorá ich zadržala. Uvedeným skutkom bola spôsobená predbežná škoda vo výške 300 €,“ dodal Moravčík. Obvinenej trojici mužov hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Policajti prišli na miesto krádeže v pravý čas
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM