Soňa Vanovčanová Kultúra

Poďte von! V Žiline vás čaká týždeň plný hudby a filmu

Nový týždeň je pred nami a s ním opäť pestrá ponuka Žilinského kultúrneho leta. Tak neseďte doma a poďte von!

Ilustračný obrázok k článku Poďte von! V Žiline vás čaká týždeň plný hudby a filmu
Zdroj: Mesto Žilina

Pollock

Pondelok, 6. august, 14.00 – 16.00 hod. / Rosenfeldov palác / Tvorivá dielňa pre deti 6+

Tvorivá dielňa pre deti od 6 rokov. Hráme sa a experimentujeme s farbami.

Výtvarný utorok

Utorok, 7. augusta, 17.00 hod., Sad SNP

Sad SNP v Žiline sa každý augustový utorok premení na výtvarnú dielňu. V rámci Žilinského kultúrneho leta pripravilo mesto pre milovníkov umenia tvorivé podvečery.

Prvý výtvarný workshop začína už najbližší utorok 7.augusta 2018. Ak sa chcete zúčastniť, je potrebné sa na udalosť prihlásiť. Maximálny počet účastníkov je 20 ľudí. Všetkým záujemcom bude k dispozícii kompletný kresliarsky materiál a nápomocný lektor. Účasť si môžete zarezervovať mejlom na adrese: art@evasugarova.com vždy najneskôr do 16-tej hodiny v deň konania workshopu. Dostanete spätný mail, v ktorom bude účasť potvrdená, prípadne zamietnutá, to však len v takom prípade, ak sa prekročí maximálna kapacita prihlásených osôb.

Prihlásený účastník Výtvarného utorku bude mať na mieste k dispozícii sedenie, podložku s úchytom, kresliarsky výkres, ceruzku na náčrt, gumu klasickú aj plastickú, základnú sadu pastelov, vybrané doplnkové pastely, blender a gumový obal na hotový výkres.

V prípade nepriaznivého počasia sa Výtvarný utorok neuskutoční, o zrušení budú lektori informovať prostredníctvom Facebooku. Na podujatí bude zhotovovaná fotodokumentácia a videodokumentácia, ktorá môže byť následne verejne komunikovaná (web, propagácia podujatia). Účasťou vyjadrujú prítomní súhlas so zverejnením vzniknutých materiálov.

Piráti na vlnách

Utorok, 7. august, o 21.00 hod. / Stanica Žilina – Záriečie

Píše sa rok 1966 – najlepšia éra pop music a banda DJ-ov vysiela z lode v Severnom mori na vlnách pirátskeho rádia rock & pop 24 hodín denne. V tej dobe sa na palube ocitne aj osemnásťročný Carl, ktorý tu zažije veľa zábavy, ale aj životných lekcií. Film režiséra a scenáristu Richarda Curtise (Čierna zmija, Štyri svadby a jeden pohreb, Láska nebeská) Piráti na vlnách je geniálna komédia, v ktorej zaznejú niektoré z najlepších nahrávok pop music, a v ktorej sa predstavia herecké hviezdy Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Nick Frost, Rhys Ifans, Tom Sturridge a Kenneth Branagh.

Komédia/Dráma/Hu­dobný, 130 min., 2009, GB/DE/FR
Réžia: Richard Curtis
Hrajú: Bill Nighy, Kenneth Branagh, Philip Seymour Hoffman a ďalší

DH Senioranka

Streda, 8. august, o 16.30 hod. / Sad SNP / Hudobná streda

Súbor hrá skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale má vo svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní. Počas svojej doby trvania sa môžu pochváliť vystupovaním na koncertoch a festivaloch nielen na území Slovenska.

Teória všetkého

Streda, 8. august, o 20.00 hod. / Námestie A. Hlinku / Letné kino

Teória všetkého rozpráva výnimočný a neuveriteľný príbeh Stephena Hawkinga, ktorý hoci je veľmi chorý, má jednu z najlepších hláv, akú kedy ľudstvo poznalo. O živote génia, o skvele našliapnutej budúcnosti i o obetovaní sa pre druhého.

BraAgas (CZ)

Štvrtok, 9. august, o 19.00 hod. / Rosenfeldov palác

BraAgas sa “našli” predovšetkým v krásnych piesňach sefardských Židov, v temperamentných i melancholických piesňach Srbska, Macedónie a Bulharska, ale aj v drsných ženských spevoch ľudových piesní severnej Európy. Okúzlia vás svojimi jedinečnými vokálmi, temperamentnými rytmami, ale i netradičnými dychovými a strunovými nástrojmi.

Členovia:
Kateřina Göttlichová – spev, cistra, gitara, gajdy, šalmaj
Karla Braunová – spev, flauty, šalimo, šalmaje, klarinet, gajdy
Michala Hrbková – spev, husle, fidula, cistra
Michaela Krbcová – bubny a perkusie, spev

Chlapec vo svete príšer

Štvrtok, 9. augusta, o 17.30 hod. / Námestie A. Hlinku / Letné kino pre deti

Príbeh o dôležitosti rodiny, lásky a cti. Deväťročný Kjúta je obyčajný chlapec z moderného Tokia. Veľa vecí o živote ešte nevie a doposiaľ ani len netušil, že okrem reálneho sveta existuje ešte skrytý fantastický svet obývaný zvieratami. Až do chvíle, než sa v ňom sám ocitol. V kúzelnom svete Džútengai ale nie sú ľudia veľmi vítaní a celá zem je zmietaná nepokojmi kvôli nástupu nového panovníka. Chlapca sa ujme osamelý mevedí bojovník, aby ho uchránil pred nebezpečenstvami neznámeho sveta.

Teória všetkého

Štvrtok, 9. augusta, o 20.00 hod. / Námestie A. Hlinku / Letné kino

Teória všetkého rozpráva výnimočný a neuveriteľný príbeh Stephena Hawkinga, ktorý hoci je veľmi chorý, má jednu z najlepších hláv, akú kedy ľudstvo poznalo. O živote génia, o skvele našliapnutej budúcnosti i o obetovaní sa pre druhého.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM