Soňa Vanovčanová Krimi

Podpaľač v Budatíne? Na prípad si už posvietili policajti

V mestskej časti Budatín zhorelo niekoľko kontajnerov. Mestu Žilina vznikla podľa hovorkyne škoda vyše 900 eur. Prípad má už v rukách polícia.

Ilustračný obrázok k článku Podpaľač v Budatíne? Na prípad si už posvietili policajti
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Počas tretieho marcového týždňa (11. – 17. marca) boli podpálené 4 kusy kontajnerov na triedený zber a 2 kusy kontajnerov na komunálny odpad pri cintoríne v mestskej časti Budatín. Situácia sa podľa hovorkyne Radnice mesta Žilina Barbory Zigovej opakovala aj v štvrtom týždni, keď opäť zhorel kontajner na triedený zber a 2 kontajnery na komunálny odpad v tej istej lokalite. Pri požiari zasahovali aj žilinskí hasiči.

Mesto muselo podľa Zigovej po nezodpovednom konaní podpaľača na vlastné náklady stojiská vyčistiť a osadiť nové kontajnery. Jedna smetná nádoba na triedený odpad stojí žilinskú radnicu takmer 200 eur. Podpaľač svojím neuváženým konaním spôsobil mestu Žilina škodu vo výške takmer 922 eur.

Nerozvážne konanie podpaľača už prešetruje polícia. Aby sa predišlo opakovaniu tejto situácie, posilnila podľa Zigovej Mestská polícia Žilina v spolupráci so štátnou políciou hliadky v danej lokalite. „V súvislosti s uvedenou udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku požiaru sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Radko Moravčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM