Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Po víkendovej bitke zadržali policajti troch ľudí, dvaja sú v žilinskej nemocnici

Žilinská polícia informovala o zadržaní troch osôb v súvislosti s víkendovou bitkou. Viac ľudí je zranených.

Ilustračný obrázok k článku Po víkendovej bitke zadržali policajti troch ľudí, dvaja sú v žilinskej nemocnici
Zdroj: TASR

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radka Moravčíka začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Žiline v súvislosti s incidentom trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve.

Obvinení sú podľa policajného hovorcu traja muži – 21 ročný Lukáš (zo Žiliny), 22 ročný Tadeáš (z okresu Žilina) a 23 ročný Peter (zo Žiliny) zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve. „Títo mali v noci z piatka 20. júla na sobotu 21. júla v Žiline na ulici Kuzmányho fyzicky napadnúť 21 ročného muža (zo Žiliny). Následne mali fyzicky napadnúť aj ďalších dvoch mužov vo veku 19 a 31 rokov (obaja zo Žiliny), ktorí sa snažili v ich útoku zabrániť,“ doplnil Radko Moravčík.

„Uvedeným konaním utrpeli dvaja napadnutí muži (21, 31) ťažké zranenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na všetkých obvinených podnet na návrh ich vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri roky až 10 rokov,“ zdôraznil Moravčík a dodal, že polícia na prípade intenzívne pracuje pracujeme a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj motív konania, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Podľa prokurátora a hovorcu Krajskej prokuratúry v Žiline Milana Cisarika, návrhu prokurátorky sudkyňa pre prípravné konanie vyhovela a rozhodla o vzatí všetkých troch obvinených do v äzby. „Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti. Dvaja obvinení podali sťažnosť proti vzatiu do väzby a jeden si ponechal lehotu na podanie sťažnosti,“ zdôraznil Cisarik.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline prijali podľa jej hovorkyne Lenky Zátekovej po incidente z piatka na sobotu dvoch mužov. „Na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny je v kritickom stave muž, ktorého sme prijali s krvácaním do mozgu. Na oddelení úrazovej chirurgie je muž, ktorého sme prijali s otvorenou zlomeninou členka,“ uviedla Záteková.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM