Soňa Vanovčanová Kultúra

Plesová sezóna na spadnutie: Kde v Žiline a okolí sa zabavíme?

Prvé týždne roka budú patriť plesom aj v našom meste a okolí. Tohtoročná sezóna bude nielen dlhá, ale aj pestrá.

Ilustračný obrázok k článku Plesová sezóna na spadnutie: Kde v Žiline a okolí sa zabavíme?
Zdroj: TASR

Vyzdobené sály, dámy v krásnych róbach, tomboly, program a predovšetkým, tanečná zábava až do brieždenia. Plesová sezóna neobchádza ani náš región a v Žiline i jej blízkom okolí sa uskutoční opäť niekoľko očakávaných podujatí. Vyberajte čo najskôr, vstupenky na plesy sa rozoberú raz-dva.

Benefičný ples Lions clubu

Plesovú sezónu roku 2019 v Žiline otvorí 18. benefičný ples Lions clubu Žilina v hoteli Holiday Inn už 12. januára o 19. hodine. Hlavným hosťom programu bude Sisa Sklovská. Počas podujatia vystúpia tanečníci z Vivas dance group, do tanca bude hrať skupina Aretic a vo foyeri sa o náladu postará ľudová hudba Mariána Majera.

Bitarovský bál

Tešiť sa môžeme aj na štvrtý ročník Bitarovského bálu. Ten sa uskutoční 19. januára od 19. hodiny v Kultúrnom dome v Bitarovej. Organizátori sľubujú hudbu primáša Miroslava Balogu, večerom bude sprevádzať hudobná skupina Akropola s moderátorom Daliborom Birom.

Ples Mesta Rajecké Teplice

Plesať sa bude aj v Rajeckých Tepliciach. Ples Mesta Rajecké Teplice sa uskutoční 19. januára od 19. hodiny v hoteli Skalka a do tanca bude hrať skupina Pollux.

Škôlkársky ples

Piaty ročník Škôlkárskeho plesu sa uskutoční v Strečne 19. januára od 19. hodiny v Kultúrnom dome Strečno. Do tanca bude hrať skupina Sunny music.

15. reprezentačný ples

Na 15. reprezentačný ples s bohatým programom pozýva Dom odborov už 25. januára o 19.30 hod. O program sa postarajú skupina Pollux, DJ Wizo, FS Rozsutec, TŠ Peter Cieker, Klavírne trio ŠKO Žilina, AMAR Bellydance Group, Ľudová hudba Ferova družina a hudobný hosť večera Katka Knechtová.

Ples turistov

Po 23. krát sa budú v plesovej sezóne baviť aj turisti. Ples turistov sa uskutoční 26. januára od 19. hodiny v Kultúrnom dome v Turí. Do tanca bude hrať kapela Sunny Music.

Deviaty benefičný ples

Deviaty benefičný ples sa uskutoční v obci Teplička nad Váhom. Zabavíte sa už 26. januára od 18.30 hod. v Športklube. Do tanca vám bude hrať V8Band a DJ Mirec.

Starostovský ples

Na šiesty ročník Starostovského plesu pozýva starosta obce Nededza. Ten sa uskutoční už 26. januára od 19. hodiny v sále Kultúrneho domu v obci. Do tanca hrá skupina Veľký dom.

Školský ples

Piaty ročník školského plesu sa uskutoční v Stránskom. Pozýva naň Základná škola i Obecný úrad 2. februára od 19. hodiny v sále Obecného úradu Stránske. Večerom sprevádza hudobná skupina Neon, hosťom plesu bude fatranská muzika, s programom vystúpia aj žiaci ZŠ.

Swingový ples

Na tretí ročník Swingového plesu sa môžeme tešiť už 2. februára od 19. hodiny v Event house v Žiline. Pripravte sa na noc plnú atmosféry z nezabudnuteľnej éry 20. – 30.rokov. Celým večerom vás bude sprevádzať Matúš Škorvo Škorvánek, Sweet Little Chicks, DJ Stell the HepCat a DJ Matúš Škorvo Škorvánek.

Rajecký mestský ples

Dvadsiaty ročník Rajeckého mestského plesu sa uskutoční 2. februára 2019 v sále Kultúrneho domu so začiatkom o 19.30 hod. Do tanca bude hrať Števo Hruštinec so skupinou.

Ples študentov Fakulty BI

Ples študentov Fakulty bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline sa uskutoční 8. februára od 18.30 hod. v Dome odborov. Organizátori pripravujú skvelú tanečnú zábavu, bohatý program, jedlo s občerstvením a tombolu v cene vstupenky.

Ples Konzervatória

Deviaty Reprezentačný ples Konzervatória Žilina sa uskutoční 8. februára od 19.00 hod. v spoločenskej sále spoločnosti Kinekus na Rosinskej ceste v Žiline. Do tanca budú hrať Big Band Konzervatória, Ľudová hudba žilinského Konzervatória a Dychová hudba žilinského Konzervatória.

Ples SOŠS

Podujatie sa uskutoční v priestoroch auly SOŠ stavebnej 8. februára od 19:00 hodiny. Do tanca hrá skupina Timex.

22. reprezentačný ples Žilinskej univerzity

Tohtoročný už 22. ročník plesu sa uskutoční dňa 8. februára 2019 (piatok) o 19.00 hodine v Novej menze. V programe sa predstavia Adam Ďurica, skupina Pollux, Sláčikové zoskupenie Štúňovci a moderovať bude Veronika Paulovičová.

Školský ples v obci Hôrky

Základná škola s Materskou školou Hôrky v spolupráci s Radou rodičov pozýva na Školský ples. Zaplesať si môžete 15. februára od 19. hodiny.

Benátsky ples

Benátsky ples Tanečnej školy Plešinger sa uskutoční v dvoch termínoch, a to 9. februára od 20:00 hodiny a 16. februára od 20:00 hodiny v Tanečnej škole Plešinger. Masky nie sú povinné ale sú vítané! Zažijete večer plný tanca a zábavy. Budeme súťažiť o najkrajšiu masku a najkrajší pár, uvidíte exhibíciu spoločenských tancov a nebude chýbať ani tombola. O hudbu sa postará DJ. Richi.

Výročný benefičný ples

Rezervujte si dátum a zažite Oscarovú noc spolu s Palom Haberom, Fragile alebo That’s Live na výročnom benefičnom plese Rotary Clubu Žilina International dňa 16. februára od 19.00 hodiny v Holiday Inn Žilina.

Študentský ples

Oficiálna udalosť už 6. ročníka študentského plesu, ktorý je určený pre všetkých duchom mladých ľudí. Ples sa bude konať v priestoroch hotela Holiday Inn Žilina už v sobotu 23. februára 2019.

Retro ples

Zaplesať v starom štýle si môžete na záver sezóny 2. marca od 19:00 hodiny v žilinskom Event house. Organizátori sľubujú nespútanú noc, plnú RETRO hitov, hudobnú skupinu, tematické tanečné vystúpenia a retro fotokútik. Nechajte sa uniesť časom a oblečte si svoj najoriginálnejší retro outfit!

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM