Jozef Legéň Iné športy

Peter Sagan víťazom tretej etapy: Prešprintoval súperov a je najúspešnejším jazdcom histórie pretekov!

Peter Sagan dosiahol na Okolo Kalifornie už deviate etapové víťazstvo v kariére a je najúspešnejším jazdcom histórie týchto pretekov. Víťazstvo venoval tímovému kolegovi, ktorého hospitalizovali.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan víťazom tretej etapy: Prešprintoval súperov a je najúspešnejším jazdcom histórie pretekov!
Zdroj: TASR

Najlepší jazdec histórie

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v šprintérskom súboji v 3. etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Palmdale do Santa Clarity a merala 177,7 km. Pre 23-ročného jazdca tímu Cannondale je to deviate víťazstvo na prestížnych amerických pretekoch, ktoré však nie sú súčasťou svetového kalendára WorldTour. Sagan je najúspešnejším jazdcom histórie Okolo Kalifornie. Žilinčan v cieľovej rovinke v Santa Clarite predstihol Austrálčana Michaela Matthewsa a Američana Tylera Farrara. Sagan predviedol skvelý šprint, keď sa v závere prehnal okolo najvážnejších súperov. Austrálčana napokon zdolal o pol kolesa.

„Ted King odviedol skvelú prácu. Jazdil počas celého dňa na čele pelotónu, dostal ma v záverečnom kilometri na čelo a bol posledným mužom, ktorý mi rozbiehal špurt. Mal som aj trochu šťastie, pretože fúkal čelný vietor. V tom prípade je dobré začínať šprintovať trocha neskôr,“ uviedol pre cyclingnews.com Peter Sagan.

Pelotón väčšinu utorňajšej etapy jazdil za štvoricou Lieuwe Westra, Andy Schleck, Chad Beyer a Gavin Mannion. Predovšetkým vďaka aktivite tímu Cannondale na čele hlavnej skupiny sa únik podarilo približne 16 km pred cieľom zlikvidovať.

Víťazstvo venoval tímovému kolegovi

Sagan venoval víťazstvo tímovému kolegovi Maurovi da Daltovi, ktorý putoval po druhej etape do nemocnice. „Som šťastný, že som mohol vyhrať ďalšiu etapu na týchto pretekoch. Milujem Kaliforniu a myslím, že tunajší ľudia ma majú radi. Chodím na tieto preteky kvôli mojim fanúšikom, ale teraz chcem víťazstvo venovať Maurovi, ktorý na tom bol včera veľmi zle,“ doplnil pre cyclingnews.com Sagan, ktorý je spoločne s Lieuwem Westrom lídrom šprintérskej klasifikácie. Dres zatiaľ patrí Holanďanovi. V celkovej klasifikácii sa na popredných miestach nič nezmenilo. Naďalej vedie Janier Alexis Acevedo z Kolumbie s náskokom 12 sekúnd pred Američanom Tejayom van Garderenom, tretí je Philip Deignan z Írska. Petrovi Saganovi patrí 56. priečka.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM