Anton Hrachovský Krimi

Perný víkend záchranárov na severe Slovenska: Pomáhali cyklistovi a pri dopravnej nehode

Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v sobotu (29.6.) na Malinô Brdo na pomoc 16-ročnému cyklistovi, ktorý bol po páde z bicykla krátko v bezvedomí.

Ilustračný obrázok k článku Perný víkend záchranárov na severe Slovenska: Pomáhali cyklistovi a pri dopravnej nehode
Zdroj: TASR

Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

„Na mieste sa nachádzali horskí záchranári, ktorí zranenému poskytli primárne ošetrenie. Spoločne ho na nosidlách previezli k vrtuľníku, ktorý pristál na najbližšom vhodnom mieste a pacienta preložili na palubu. S poranením hlavy a podozrením na poranenie krčnej chrbtice ho následne letecky transportovali do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku,“ uviedla Hopjaková.

Doplnila, že krátko potom bola posádka opäť vyslaná do terénu k zrážke dvoch osobných áut, ktoré sa čelne zrazili pri obci Belá v okrese Žilina.

„Záchranársky vrtuľník pristál priamo na ceste, ktorú vopred zabezpečili príslušníci polície. Leteckí záchranári si do starostlivosti prevzali 19-ročné dievča, ktoré po náraze utrpelo poranenie hrudníka, brucha s podozrením aj na vnútorné poranenie orgánov. Lekár jej poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu ju s vážnymi poraneniami letecky transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine. Ostatní zranení účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov,“ dodala hovorkyňa leteckých záchranárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM