Jozef Gürtler Rôzne

Peniaze za povodne sú na obecných účtoch

Združenie miest a obcí Slovenska v týchto dňoch komunikovalo so samosprávami postihnutými počas nedávnych povodní. „Vláda vyčlenila 13, 3 milióna eur. Peniaze sú určené na preplatenie záchranných prác počas povodní,“ informuje výkonný podpredseda zdr

Podľa neho ide o veľmi operatívnu finančnú kompenzáciu akú doposiaľ samosprávam neposkytla žiadna vláda, aj keď jej to vyplýva zo zákona a obce majú na preukázateľné a štátom odsúhlasené náklady zákonné právo. „V tomto konštatovaní ma utvrdili dlhoroční starostovia a primátori, ktorí sa zo záplavami pasujú pravidelne, refundácia nákladov trvala často aj viac než rok,“ uzavrel výkonný podpredseda.
ZMOS v týchto dňoch kontaktovalo aj niekoľko starostov, ktorí informovali o tom, že peniaze vyčlenené na ich obecné účty doposiaľ neprišli. Združenie o týchto zisteniach operatívne informovalo vládneho splnomocnenca pre samosprávu a integrovaný manažment povodí a krajiny Martina Kováča. Boli sme ubezpečení, že išlo iba o administratívne problémy, ktoré sa už operatívne odstraňujú.

[right]- zdroj: tlačová správa ZMOS -[/right]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM