Jozef Gürtler Rôzne

Otvorená ulica v sobotu 18. septembra uzavrie Hurbanovu ulicu

Mesto Žilina sa tradične zapája do Európskeho týždňa mobility (ETM) 16. 9. – 22. 9. 2010. Jedným z projektov je aj sobotné uzavretie frekventovanej Hurbanovej ulice v centre.

Mesto Žilina sa spolupodieľa na týždni mobility aj akciami akými sú 1. Žilinská cyklosobota, workshop Integrácia cyklotrás a verejná cyklojazda. Hlavný organizátorom ETM je združenie Mulica. 19. augusta tohto roku primátor Žiliny Ivan Harman podpísal Chartu ETM, čím sa severoslovenská metropola hlási k vytváraniu lepších podmienok pre zdravú mobilitu. Ide hlavne o podporu pre chodcov, cyklistov, vozičkárov, rodiny s kočíkmi, cestujúcich MHD a všetkých, ktorí preferujú ekologicky prijateľnejšiu dopravu než je preprava autami.

Happening Otvorená ulica sa uskutoční v sobotu 18. septembra od 10.00 h na Hurbanovej ulici. Táto ulica sa na jeden deň uzavrie pre automobilovú dopravu a zmení sa na priestor, kde si budú môcť ľudia prísť oddýchnuť a zúčastniť sa na rôznych kultúrnych a spoločenských akciách. Zámerom je pretvoriť mestskú ulicu na Ulicu stretnutí, rozhovorov – na bulvár, kde sa radi prejdeme v novej bunde a dáme na známosť, že žijeme tu v tomto meste. Od rána bude otvorená pre deti rôznymi workshopmi a hrami na bezpečnej ulici, od obeda sa návštevníci stretnú s inštaláciami, vystúpi jazz hip-hop ADK. AKCIE POČAS EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITA, KTORÉ SPOLUORGANIZUJE MESTO ŽILINA: Sobota 18. septembra – Hurbanova ulica od 10.00 – Otvorená ulica – počas celého dňa: prezentácia cyklokomunít a umenia ulice: Flatland, Biketrial, Yo-Yo style, Capueira, exhibícia majstra Slovenska v hackise, koncert Bene, ďalej napr. workshop skrášľovania bicyklov, prezentácie a zapožičanie kolobežiek, dievčenská dielňa opravy bicyklov, Dj, workshopy pre deti Sobota 18. septembra 1. Žilinská cyklosobota TIK mesta Žilina vás pozýva na cyklovýlet okolím Žiliny pre rodiny a „víkendových“ cyklistov pod názvom 1. ŽILINSKÁ CYKLOSOBOTA. Stretnutie je 18. 9. 2010 (sobota) pred TIK mesta Žilina, Ulica Republiky 1, odchod 13.00 h. Utorok 21. september – Radnica mesta Žilina od 9.00 Integrácia cyklotrás – workshop Workshop integrácie je vedený Tomášom Cachom z Prahy a určený je hlavne pre odbornú verejnosť. Streda 22. september – 7. Cyklo, Inline, Skate jazda 17.00 h, zraz na Hlinkovom námestí Príďte a zažite skvostný, opojný, jesenný pocit, keď menší riadia premávku. Dajte najavo svoj názor alebo sa len príďte zviezť. Jazda je nenáročná a bezpečná aj pre malé deti, inlinerov, skaterov alebo rodičov s deťmi, či starších cyklistov. Kompletný program Európskeho týždňa mobility a ďalšie informácie nájdete na www.mulica.sk.

[right]- zdroj: tlačová správa mesta Žilina -[/right]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM