Šport

Osem majstrovských titulov pre žilinské plávanie: Padali osobné i klubové rekordy!

Posledné zo série Zimných majstrovstiev Slovenska v plávaní a to 13 a 14 ročných žiakov sa konali v Dolnom Kubíne. Výkony žilinských plavcov vyniesli Klubu plaveckých športov Nereus Žilina 8 majstrovských titulov a celkovo skončili v konkurencii 34 klubov na 4. Mieste.

Ilustračný obrázok k článku Osem majstrovských titulov pre žilinské plávanie: Padali osobné i klubové rekordy!
Zdroj: Dnes24.sk

Pod tento úspech žilinských plavcov sa podpísali predovšetkým dvaja juniorský reprezentanti Slovenska – David Bartáky a Laura Benková, keď obidvaja získali po 3 majstrovské tituly v individuálnych disciplínach a po jednom titule v štafetách. David suverénne zvíťazil na 100m a 200m polohové preteky a 100m motýlik.

Nebyť diskvalifikácie za obrátku, bol by víťazom aj na dvojnásobnej trati. Dve druhé miesta si vyplával na 400m polohové preteky a 100m prsia. Laura zvíťazila v najviac obsadzovaných disciplínach 50m a 100m voľný spôsob, prekvapivo aj na 100m znak. Vo veľmi peknom súboji na 200m voľný spôsob s najúspešnejšou plavkyňou majstrovstiev Sárou Niepelovou z Piešťan prehrala len o dohmat. Tretie miesto jej patrilo na 400m voľný spôsob a 200m znak.

Nováčikovia na stupňoch víťazov

K nováčikom na stupňoch víťazov patrila Kristína Timková, ktorá sa tešila zo striebra na 100m motýlik a na 200m motýlik z bronzovej medaily. Po jednej medaile si vyplávali Soňa Dobroňová na 50m voľ. spôsob striebornú medailu a Adam Súkeník v tej istej disciplíne bronzovú.

Do ôsmeho miesta sa umiestňovali a vynikajúco vo vode zabojovali Samo Hálka, Kristián Suchomel, Tomáš Jurov, Jakub Kužma, Sebastián Melicher, Nina Balogová, Viki Brišková.

V štafetách dvojnásobná radosť

V štafetách bola dvojnásobná radosť, keď dievčatá (L. Benková, V. Brišková, K. Timková, S. Dobroňová) aj chlapci ( A. Súkeník, S. Melicher, M. Žerjava, D. Bartáky) získali zlato na 4×50m voľný spôsob, predovšetkým zásluhou fantastických výkonov finišmenov Dobroňovej a Bartákyho. V polohovkových štafetách tie isté zostavy získali bronzovú a striebornú medailu.

Celkovo zo 100 štartov bolo 79 osobných rekordov, 16 nových klubových rekordov a 8 zlatých, 6 strieborných a 5 bronzových medailí. Všetkým účastníkom patrí gratulácia a poďakovanie za vzornú reprezentáciu.

Osem majstrovských titulov pre žilinské plávanie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM