Iveta Hrabovská Rôzne

Ortuť teplomera konečne klesne: Teploty do 28°C

Neznesiteľné horúčavy konečne pominú. Od stredy týždňa bude príjemne teplo a očakávajte teploty od 23 do 28°C. Pridá sa aj oblačné počasie a lokálne búrky.

Dnes ešte horúco[/size][/co­lor]

Na niektorých miestach Slovenska nás potrápia ešte tropické teploty. V Žiline a okolí to bude o čosi príjemnejšie, denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 21 až 27 °C. Aj v noci sa nám bude spať lepšie, pretože teploty budú dosahovať 14 až 22 °C, priemerne 17 °C. Fúkať bude premenlivý severný vietor rýchlosťou 7 až 18 km/h.

Do stredy teploty maximálne 28°C[/size][/color]

V utorok sa oteplí o jeden stupeň a ortuť teplomera vystúpi na 28°C, pribudnú mraky, ale spŕchnuť by nemalo. V stredu sa ale pripravte na zmenu počasia, ochladí sa a teplota bude pohybovať v rozmedzí 13 až 27°C. Vyskytnú sa aj lokálne búrky z tepla, takže k večeru si nezabudnite dáždnik.

Koniec týždňa výrazne chladnejší[/si­ze][/color]

Štvrtok už bude citeľne chladnejší, teplota vystúpi na maximálne 23°C, a tak ako v stredu, aj v tento deň meteorológovia predpovedajú lokálne búrky. V posledný pracovný deň by už pršať nemalo, no teplota sa bude pohybovať iba okolo 24°C.

Cez víkend skolabovalo na Slovensku 117 ľudí. Najviac v Žiline[/size][/co­lor]

Ako TASR informoval hovorca operačného strediska Boris Chmel, len v sobotu 7.7. zaznamenala Záchranná zdravotná služba viac ako stovku kolapsov, ktoré spôsobili extrémne horúčavy na Slovensku. Zo 117 skolabovaných až 69 museli previezť na ďalšie ošetrenie do nemocnice. Kým v predchádzajúcich dňoch prevažovali kolapsy žien, v sobotu to už bolo štatisticky vyvážené. Zdravotníci evidovali 54 výjazdov k ženám, 52 k mužom a 11-krát vyrazili k deťom do 18 rokov. Najviac ľudí (20) skolabovalo 7. júla v Žilinskom kraji.

AKTUÁLNY VÝVOJ POČASIA ZO ŽILINY A OKOLIA NÁJDETE [link=http://www­.zilina24.sk/we­ather.php]TU![/lin­k]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM