Iveta Hrabovská Rôzne

Online poradňa: Pomoc všetkým internetovým závislákom

Mladí ľudia vo veku 10 – 25, ktorí sa nevedia odtrhnúť od internetu, majú teraz možnosť riešiť svoj problém prostredníctvom online poradne www.ipcko.sk.

Odborníci v akcii[/size] [/color]

Návštevníkom online poradne sú k dispozícií študenti a dobrovoľníci, vyškolení v oblasti psychológie, právnej a sociálnej pomoci. „Moje minulé skúsenosti z terénu na Orave s mladými ma priviedli k tomu, že treba robiť online poradenstvo. Je to obrovský priestor, ktorý formou, akou to robíme my, nezapĺňa nikto,“ povedal autor poradne Marek Madro.

Odborníci špecifikujú internet ako prostredie, v ktorom sa mení naše správanie v porovnaní so správaním v reálnom svete. “V rámci poradne využívame, že klient má možnosť jednať anonymne, čo v ňom vytvára pocit bezpečia, má menej zábran a otvorenejšie sa vyjadruje o problémoch,“ doplnil Madro.

Partnermi projektu sú OZ Persona a časopis Právna revue. "Mnohokrát majú naši susedia v paneláku problém, o ktorom nevieme. Mnohokrát stoja pred vážnymi rozhodnutiami, ktoré potom končia nešťastím. Rodičia, ktorí deťom kúpia absolútne všetko, ale nenájdu si čas ani na päťminútový rozhovor s nimi, “ uzavrel šéfredaktor časopisu Martin Píry.

Žilina24/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM