Jozef Milan Futbal

Víkendový futbal mladých: Súperky dievčat vystrelili len raz, ale z penalty dali gól

Mládežnícke tímy MFK Ružomberok odohrali počas víkendu 5. kolo svojich súťaží. Okrem remízy U 19-tky, to boli samé výhry. Dievčatá jeden zápas z troch síce prehrali, ale tréner bol spokojný.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový futbal mladých: Súperky dievčat vystrelili len raz, ale z penalty dali gól
Zdroj: Dnes24.sk

I. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok – AS Trenčín 2:2 (0:1)

Góly RK: Dubec 2

  • Stanislav Ďuriš (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Odohrali sme dva odlišné polčasy, kde v prvom nám súper nedal loptu avšak nedostával sa do gólových príležitostí. Gól sme inkasovali po našej individuálnej chybe v obrane. Druhý polčas sme pridali na dôraze, ale i na aktivite. Podarilo sa nám vyrovnať, ale opäť sme spravili individuálnu chybu, ktorú Trenčín využil. Podarilo sa nám už len vyrovnať z penalty. Hráči siahli na dno svojich síl, ale ani to nestačilo na domáce víťazstvo."

I. liga mladší dorast (U17)

Partizán Bardejov – MFK Ružomberok 0:3 (0:1)

Góly: Grman 2, Píši

  • Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Od začiatku zápasu sme vychádzali zo zabezpečenej obrany. S pribúdajúcimi minútami sme hrali celoplošný pressing, preto sa súper nedostal do takmer žiadnej gólovej príležitosti. V 39. minúte sme dali domácim gól do šatne, čo bolo v zápase rozhodujúce. V druhom polčase sme jasne dominovali a dvomi gólmi rozhodli zápas vo svoj prospech. Potešila ma hra mužstva, pretože sme hrali organizovane, disciplinovane a hlavne veľmi dobre kombinačne. Škoda, že sme nepremenili ďalšie gólové príležitosti."

I. liga mladší dorast (U16)

Partizán Bardejov – MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gól: R. Kružliak

  • Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U16): ,,Zaslúžené víťazstvo hostí po disciplinovanom, kompaktnom výkone počas celého stretnutia. Gólovo sa presadil Rastislav Kružliak po rohovom kope Adama Brenkusa."

I. liga starší žiaci stred (U15)

MŠK Námestovo – MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Gól: Holub

  • Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Aj keď sme zvíťazili, nebol to náš najlepší výkon. Nemali sme pohodu a v zápase chlapci striedali slabšie minúty s lepšími. V posledných zápasoch sa ťažko presadzujeme cez zabezpečenú obranu súpera. Chýba nám presná a dôrazná koncovka."

I. liga starší žiaci stred (U14)

MŠK Námestovo – MFK Ružomberok 0:5 (0:0)

Góly: Veselovský 3, Hatala, Huba

  • Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Napriek výraznej hernej prevahe sa nám v prvom polčase nepodarilo skórovať. Hráči boli pri zakončení nedôrazní, nesústredení a ľahkovážni. Po ráznom napomenutí cez polčasovú prestávku sa prístup hráčov ku tejto hernej činnosti zmenil. Do každej šance išli naplno, pridali na presnosti a svoju jasnú prevahu sme potvrdili aj gólovo. Veľmi dobrý výkon v tomto zápase podala celá stredová formácia."

I. liga mladší žiaci stred (U13)

MFK Ružomberok – MŠK Fomat Martin 15:1 (4:0)

Góly RK: Rumanský 4, Bradiak 2, Matoš 2, Rakyta 2, Slosarčík, Maslo, Jarotta, Pšenčík, Lucký

  • Oto Omasta (tréner MFK Ružomberok U13): ,,V prvom polčase hostia ešte dokázali držať krok s domácim kolektívom, no v druhom polčase bolo na ihrisku už len jedno družstvo a to domáce, čo sa odzrkadlilo aj na skóre zápasu."

I. liga mladší žiaci stred (U12)

MFK Ružomberok – MŠK Fomat Martin 18:1 (9:1)

Góly RK: Potocký 3, Kompiš 2, Vrajko 2, Diviš 2, Vrábel 2, Petruf, Tutura, Hruška, Baláž, Klimáček, Hríb, Kozica

  • Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U12): ,,Po celý zápas sme boli lepším družstvom. Chlapci si z chuti zastrieľali a keby sme využili všetky čisté gólové šance, tak by sme vyhrali ešte väčším gólovým rozdielom."

Regionálna liga žiačok stred skupina B

  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Ružomberok 0:6 (0:3)

Góly: Droppová 3, Lovichová, Halušková, Glončáková

  • MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:1
  • ŽP Šport Podbrezová – MFK Ružomberok 0:7 (0:2)

Góly: Mašurová 2, Strmenská, Čellárová, Lovichová, Zigová, Senková

  • Peter Dubovec (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Hralo sa prevažne len na polovici súperov, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku v prvom a treťom zápase. Počas celého druhého zápasu, súper vystrelil len raz! No po zahraní ich rohového kopu, naša hráčka reflexívne zasiahla loptu rukou v pokutovom území, keď si chránila tvár. Následnú penaltu súper premenil. My sme mali dvanásť streleckých pokusov, z toho osem priamo do brankárky, ktorá všetko vyrazila alebo chytila a bola najlepšou hráčkou súpera. Futbalová spravodlivosť prehrala, ale herne sme uspeli! Teší ma, že sa viaceré hráčky strelecky presadili!"

zdroj: mfkruzomberok.sk; Š. Mojský; foto: P. Graf

Víkendový futbal mladých
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM