Ivana Milanová Správy

Tretí májový týždeň mali hasiči rušno

Jednotka Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku absolvovala cez týždeň tri výjazdy: jeden technický zásah, jednu tragickú udalosť a aj jeden požiar.

Ilustračný obrázok k článku Tretí májový  týždeň mali hasiči rušno
Zdroj: TASR

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku vykonali v tomto týždni 2 výjazdy ku technickým zásahom, ku požiaru bol vykonaný 1 výjazd.

Pomoc v škole aj nešťastie vo výťahu na Bystrickej ceste

Dňa 16.5. pomáhali hasiči pri vyčerpávaní vody zo štyroch miestností na prízemí základnej školy na Bystrickej ceste v Ružomberku. Hasiči vodu vyčerpali kalovým plávajúcim čerpadlom.

Na druhý deň boli hasiči privolaní ku vytiahnutiu osoby, ktorá spadla do výťahovej šachty na Bystrickej ceste v Ružomberku. Osoba pád do šachty neprežila. Hasiči na vytiahnutie osoby použili jednoduché hasiace prostriedky.

Požiar

Hasiči za uplynulé obdobie vykonali 1 výjazd ku požiaru. Jednalo sa o požiar molitanu v komíne rodinného domu v Starej Černovej. Po príjazde na miesto hasiči zistili, že v susednom prieduchu vedľa komína z kuchyne sa vznietila upchávka komína z molitanu. Hasiči odporučili majiteľovi použiť ako upchávku iný nehorľavý materiál. Pri tomto požiari hasiči nemuseli zasahovať. Pri požiari nedošlo ku škode na majetku.

Zdroj: mjr. Ján Ondruška (vedúci technik špecialista)

Čítajte tiež

http://ruzomberok.dnes24.sk/…amery-238622

http://ruzomberok.dnes24.sk/…artie-238546

http://ruzomberok.dnes24.sk/…ieste-238456

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM