Jozef Milan Basketbal

Tréner mládeže Porubčan: Prebral som zodpovednosť

Mladšie žiačky Mestského basketbalového klubu odišli vo štvrtok 6. septembra na turnaj do Kodane. O turnaji, ale aj o starostiach a radostiach v mládežníckom basketbale sme hovorili s ich trénerom a zároveň manažérom mládeže MBK Michalom Porubčanom.

Turnaj v Dánsku[/size][/co­lor]

Podarilo sa nám pre mladšie žiačky (ročník narodenia 2000) vybaviť účasť na turnaji v Kodani, kde budú hrať družstvá z Dánska a Švédska. Chceme, aby dievčatá spoznali basket v inom prostredí, v inom systéme prípravy a starostlivosti o šport. Samozrejme, bude to konfrontácia, aby sme sa mohli porovnať s inými. Cestou sa zastavíme v Trutnove, kde si dievčatá zahrajú otvárací zápas veľkého ženského turnaja za účasti euroligových tímov, čo bude pre ne isto veľká skúsenosť. Ideme tromi autami, náklady pokrývame z peňazí, ktoré si rodičia našetrili navyše bežného mesačného poplatku.

Tréneri mládežníckych tímov[/size][/co­lor]

V minulom roku som bol s obsadením trénerských postov veľmi spokojný. Žiaľ, leto prinieslo veľké zmeny a odchody. Slávka a Jozef Bučákovci odišli do Spišskej Novej Vsi. Tréner Anton Panis nebude popri asistentovi A-čka a prípravke v Liptovskej Osade zvládať kaučovať ďalšie družstvo. Najvyššie kategórie zostali neobsadené. Vyriešil som to tým, že som prebral zodpovednosť na seba, budem viesť juniorky a pri kadetkách mi bude pomáhať Ladislav Šaffo. Trénerka Iveta Bieliková bude naďalej viesť staršie žiačky, aj keď bude pomáhať ako druhá asistentka pri trénerovi Štefanovi Svitekovi. Zatiaľ sme nepribrali ďalšieho trénera, časom uvidíme.

Príprava na súťaže[/size][/co­lor]

Jednotlivé družstvá – juniorky, kadetky, staršie žiačky, žiačky, mladšie žiačky, staršie a mladšie „mini“ (prípravky nehrajú celoslovenské súťaže) – začínali s tréningami v polovici augusta. Súťažné zápasy novej sezóny začínajú na prelome septembra a októbra.

Súvisiace články: Basketbalová liga: Pred a po play off maďarská čerešňa ROZHOVOR. V tíme MBK päť slovenských reprezentantiek

RK basket ml.ziacky
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM