Rôzne

Šiestačky z Černovej smelo súťažili s profíkmi o NAJ palacinku

Priestormi Spojenej školy na ulici Scota Viatora v Ružomberku sa v stredu 4. novembra šírila vôňa palaciniek. Konal sa tu šiesty ročník celoslovenskej gastronomickej súťaže Majster Palacinka.

Ilustračný obrázok k článku Šiestačky z Černovej smelo súťažili s profíkmi o NAJ palacinku
Zdroj: Dnes24.sk

Pred súťažou prisľúbilo účasť 12 družstiev, nakoniec sa zúčastnilo osem. „Súťažiaci pripravovali palacinky na mieste v cukrárskej výrobni. Pri výrobe sme fantázii medze nekládli. Družstvá mali najskôr 30 minút na pečenie, ďalších 20 minút na dohotovenie a päť minút na upratanie súťažného priestoru,“ informoval Milan Seleši zo Spojenej školy.

Veľmi pekným spestrením bola účasť dievčat Romany Selešiovej, Martiny Ferenčíkovej a Michaely Kuniakovej, žiačok šiestej triedy Základnej školy Andreja Hlinku v Černovej. „Dievčatá našli odvahu súťažiť medzi profesionálmi. Pri preberaní ocenenia im tlieskali všetci prítomní. Už teraz sa tešíme na budúci ročník,“ dodal Seleši.

Družstvá súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii junior zvíťazili Ladislav Floreán a Jakub Glonec z Bratislavy. Medzi seniormi boli najúspešnejší Alexander Koóš a Denis Čonka z Liptovského Mikuláša.

Ilustračné foto: zssos.sk/ súťaž 2014

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM