Tomáš Batiz Futbal

Ružomberok zdolal Dunajskú Stredu: Liptáci oslavujú postup do Európy! VIDEO

Futbalisti Ružomberku zvíťazili v sobotu v 9. kole nadstavby Fortuna ligy 2018/2019 doma nad DAC Dunajská Streda 1:0 a zaistili si postup do Európskej ligy UEFA 2019/2020.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok zdolal Dunajskú Stredu: Liptáci oslavujú postup do Európy! VIDEO
Foto: Rudolf Maškurica

Liptáci vstúpili do zápasu s veľkým ofenzívnym apetítom. Hneď prvá strela, ktorá smerovala medzi žrde, znamenala aj gólový zápis. V 6. minúte Gerec sklepol loptu Mustedanagičovi a ten nedal Jedličkovi žiadnu šancu – 1:0. V 11. minúte po domácom rohovom kope Qose tesne hlavou minul bránu hostí. Postupne začali vpredu dávať vedieť o sebe aj hostia. V 33. minúte spoza "veľkého vápna“ napriahol Ronan a Macík musel vytiahnuť svoj prvý zákrok. O tri minúty na to na na druhej strane mohli domáci svoje vedenie zveľadiť, keď Gereca vychytal Jedlička a Qose nedokázal odrazenú loptu dopraviť do siete. V 44. minúte Macík včasným vybehnutím vyriešil nebezpečnú situáciu.

Do druhého dejstva DAC vstúpil so snahou o vyrovnanie, ale k bezprostrednému ohrozeniu brány Liptákov sa nedostával. Naopak v 55. minúte na druhej strane pekné sólo predviedol Mustedanagič, lenže vo výhodnej pozícii tesne minul bránu. V 65. minúte po domácej brejkovej akcii Gál-Andrezly vo finálnej fáze zaváhal. V 71. minúte po ružomberskej štandartke zblízka hlavičkoval Kružliak a Jedlička na bránkovej čiare čaroval. „Ruža“ umnou a organizovanou hrou si tesné vedenie udržala až do konca a po dvoch rokoch si zase zahrá Európsku ligu.

MFK Ružomberok – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0)

  • Gól: 6. Mustedanagič, ŽK: J. Maslo – Blackman.
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM