Basketbal

Ružomberok sa chystá na veľké basketbalové divadlo

Basketbalistky MBK Ružomberok zvíťazili v osemfinálovej odvete Európskeho pohára FIBA na palubovke ruského tímu Dinamo-GUVD Novosibirsk, čo ich posunulo medzi elitnú osmičku tímov Európskeho pohára FIBA. V stredu o 18:00 sa ružomberský fanúšik teší na štvrťfinále s francúzskym Nantes Reze.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok sa chystá na veľké basketbalové divadlo
Foto: Jozef Milan

Tréner Štefan Svitek je aj pár hodín pred úvodným štvrťfinálovým duelom s týmto francúzskym celkom optimista, no nohami stojí pevne na zemi. „Nantes sa pohybuje v najvyššej francúzskej súťaži, ktorá je právom považovaná za jednu z najlepších v Európe, na 5.-6. mieste, aj to hovorí o jeho nespornej sile. Na súpiske má viacero výborných hráčok, je to veľmi skúsený tím. Nantes hrá dobre smerom dopredu, ale aj na obvode. Ak sa mu aj útok nevydarí, jeho hráčky vedia podržať loptu a trpezlivo pokračovať v zakladaní ďalšieho.“ V utorok si tréneri rozobrali hlavné strategické zámery, potom nasledoval tréning. V stredu, v deň zápasu, je dopoludnia na programe ešte ľahký tréning.

Bonus od klubu

Ku každej zakúpenej vstupenke na zápas MBK Ružomberok – Nantes Reze, ktorý sa odohrá v stredu 16.01.2013 o 18­.00 hod. získate zdarma pri pokladni plagát – kalendár MBK Ružomberok.

zdroj: mbk-rbk.sk/ ruzomberok24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM