Tomáš Batiz Futbal

Ružomberčania sa predstavili v Trnave: Liptáci uhrali u majstra remízu

Futbalisti MFK Ružomberok sa predstavili v rámci 6. kola Fortuna ligy na ihrisku v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberčania sa predstavili v Trnave: Liptáci uhrali u majstra remízu
Zdroj: TASR

V úvode boli aktívnejší hostia. O prvý vzruch sa postaral Mustedanagič, ktorý unikol defenzíve a zvnútra vypálil cez celú šestnástku vedľa pravej žrde. Onedlho odcentroval Takáč, pred Chudým nebezpečne hlavičkoval Tandir, ale Janso odkopol loptu do bezpečia. S loptou na kopačke boli Ružomberčania aktívni, umne kombinovali a tlačili sa do zakončenia. Spartakovci napádali a čakali na ich chyby, po ktorých vyrážali do rýchlych protiútokov. V 24. minúte sa opäť ozvali Ružomberčania. Danielov center sprava vyrazil Chudý na hranicu pokutového územia, odkiaľ bez prípravy vystrelil Mustedanagič. Pred bránkou sa snažil jeho pokus usmerniť do siete Gál-Andrezly, ale namieril vysoko nad. „Andeli“ si šancu vypracovali päť minút pred koncom prvého polčasu, Sloboda zapracoval v strede, získal loptu, prihral ju Dangubičovi, ktorý vysunul Briganta. Ten však zakončil zblízka nad bránku. Záver polčasu patril domácim. Rútili sa do niekoľkých príležitostí, ale chýbala im finálna fáza, nevedeli ich dotiahnuť do želaného konca.

V 50. minúte bol v permanencii Chudý, ktorý kryl nepríjemný pokus Daniela. O pár sekúnd neskôr to Daniel vyskúšal i z hranice šestnástky, vypálil po zemi vedľa ľavej žrde. V oveľa väčšej príležitosti sa ocitol o päť minút neskôr Tandir, Chudý sa márne naťahoval za strelou, ale tá letela mimo. „Andeli“ pohrozili 15 minút pred koncom, keď Pekárov roh predĺžil hlavou Godál a pred bránkou netrafil loptu ideálne Dangubič. Po ňom ešte vypálil spoza šestnástky Brigant, ale namieril tesne vedľa ľavej žrde. Záver duelu mali vo svojej moci domáci. Rozhodnutie mal na kopačke Dangubič, ale brankár Macík vytiahol pri jeho bombe výborný zákrok.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 0:0


  • Trnava: Chudý – Lupták, Godál, Tóth, Janso – Sloboda, Oravec – Pekár (90. Hladík), Dangubič (87. Horník), Brigant – Yilmaz (63. T. Vantruba)
  • Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Jonec, Takáč – Daniel (86. Kunca), Mustedanagič, Gál-Andrezly – Tandir
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM