Iné športy

Rastie v Hrboltovej majsterka Slovenska v športovej streľbe?

Na majstrovstvách Slovenska v streľbe zo vzduchových zbraní zahviezdila mladá športovkyňa zo Športového streleckého klubu Hrboltová. Puškárka Lucia Chovanová skončila na 3. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Rastie v Hrboltovej majsterka Slovenska v športovej streľbe?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol portál liptov.sme.sk, nebol to prvý výrazný úspech tejto strelkyne, keďže ju už zdobí titul majsterky Žilinského kraja a víťazstvo v extralige. Na majstrovstvá Slovenska v Nitre ju nominoval Slovenský strelecký zväz. Lucia Chovanová v disciplíne vzduchová puška 40, kategórii ženy, skončila v základnej časti na 5. mieste a prekvapujúco postúpila do finále medzi 8 najlepších strelkýň Slovenska. Svojej šance sa vo finále chytila veľmi pevne a obsadila konečné tretie miesto.

Lucia Chovanová v hrbôtskom ŠSK trénuje pod vedením Františka Jurčiaka, ktorý je od vzniku klubu v roku 2007 aj jeho predsedom. „Lucka Chovanová svojím skvelým umiestnením reprezentovala nielen náš strelecký klub, ale aj mesto Ružomberok a celý Liptov, začo si zaslúži úprimnú vďaku. Výbor, ako aj celý ŠSK Hrboltová je na našu Lucku hrdý a praje jej ešte ďalšie strelecké, životné a osobné úspechy,“ poprial športovkyni jej tréner.

Zdroj: liptov.sme.sk; ilustračné foto (z pretekov v Domaniži 2010): hrboltova.sk;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM