Jozef Milan Rôzne

Prvým občanom okresu je Tomáš z Komjatnej, hneď za ním sa na svet vypýtal Jakub z Ružomberka

Prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo v pôrodnici Ústrednej vojenskej nemocnice v novom roku 2016, je Tomáš Babic z Komjatnej. Onedlho za ním sa narodil druhý chlapec - Ružomberčan Jakub Kompiš, ktorého matka Lenka býva s manželom Ľubomírom na sídlisku Klačno.

Ilustračný obrázok k článku Prvým občanom okresu je Tomáš z Komjatnej, hneď za ním sa na svet vypýtal Jakub z Ružomberka
Foto: Jozef Milan

Šťastná mamička Anna porodila svojho Tomáška na Nový rok 2016 o 10:25 dopoludnia. Chlapček vážil 2850 gramov a meral 49 cm. V pondelok jej boli priamo v nemocničnej izbe zablahoželať a odovzdať malú pozornosť prvý viceprimátor Michal Slašťan a asistent primátora Michal Praženica. „Mesto Ružomberok chodí už tradične popriať prvému bábätku v okresu všetko najlepšie, veľa zdravia a skutočne úspešný vstup do života,“ povedal médiám Michal Slašťan.

Prednosta Gynekologicko – pôrodnickej kliniky Juraj Ondrejka: „Malý Tomáško sa narodil spontánnym pôrodom, bez komplikácií, maminka aj dieťatko sú v poriadku. Za minulý rok sme mali 590 pôrodov, čo je o 24 viac ako rok predtým, čo nás veľmi teší.“ Prednosta kliniky potvrdil stúpajúci vek prvorodičiek, pri ktorých nie je vôbec výnimkou 30 rokov. Zaznamenávajú taktiež nárast pôrodov po umelom oplodnení.

Zdroj: rk24/ Petra Dišková, hovorkyňa ÚVN

Prví občania okresu RK v roku 2016
10
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM