Rôzne

Posuňte informáciu svojim rodičom: Múzeum pre seniorov ide vyrábať studený porcelán

Seniori z Ružomberského okresu si môžu aj v budúcom roku krátiť voľné chvíle v Liptovskom múzeu v Ružomberku na tvorivých podujatiach určených pre túto vekovú kategóriu. Pracovníci múzea sa rozhodli pokračovať v päťročnej tradícii aj v roku 2016.

Ilustračný obrázok k článku Posuňte informáciu svojim rodičom: Múzeum pre seniorov ide vyrábať studený porcelán
Zdroj: Dnes24.sk

„Múzeum pre seniorov už má svoju stálu klientelu a stále pribúdajú noví záujemcovia. Chceme preto pokračovať aj v ďalšom roku. Už teraz mám pripravených niekoľko nových a zaujímavých nápadov. S radosťou privítame každého, kto má čas a chce v múzeu stráviť príjemné tvorivé chvíle,“ pozýva Ľubica Drusková z Liptovského mú­zea.

Prvé novoročné tvorivé stretnutie pri čaji z cyklu Kreatívne v múzeu je naplánované tak, ako je zaužívané, na párny pondelok, 4. januára o 09.00 h. „Po vzájomnej dohode prítomných dám sa naučíme novú techniku, takzvaný studený porcelán. Existuje niekoľko nápadov na výrobu porcelánovej tvarovacej hmoty. Pracovať budeme s tým najjednoduchším,“ informuje Ľubica Drusková.

Hlavnou témou posledného Múzea pre seniorov boli v pondelok 21. decembra ľubovoľné vianočné predmety zhotovené rôznymi technikami, ako sú štrikovanie, šitie, lepenie, falošný patchwork či skladanie servítkov na vianočný stôl. Podujatie bolo ďalšou z aktivít Liptovského múzea, ktorými sa zaradilo do Ružomberského adventného kalendára 2015.

Foto: Ľubica Drusková, LMR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM