Jozef Milan Basketbal

Nový tréner Svitek: Pre mňa je teraz dôležitý Ružomberok

ROZHOVOR. V utorok 17. júla podpísali prezident a generálny manažér Mestského basketbalového klubu zmluvu s novým trénerom ženského tímu Štefanom Svitekom. Nový kouč úspešného tímu poskytol prítomným médiám rozhovor, ktorý vám ponúkame.

Vaše prvé pocity po podpise zmluvy s MBK Ružomberok? Veľmi si cením, že ma klub s tak silnou a bohatou tradíciou oslovil, cítim preto aj veľkú zodpovednosť. Očakávania sú samozrejme veľké, ale na vysoké nároky som zvyknutý. Teším sa na spoluprácu v extralige, na FIBA Cup, lebo skupina je dobrá a ťažká. Som si istý, že pôsobenie v Ružomberku obohatí aj moju kariéru.

Zmluvy je podpísaná na dva roky, teda dve sezóny. Chcete teda pôsobiť v klube koncepčne. S čím prichádzate? Myslím si, že pre hociktorého trénera je ťažké, aby počas jednej sezóny aplikoval svoje myšlienky a predstavy na družstve. Chcem klásť dôraz – ako aj v minulosti – na dobrú obranu, na moderný basketbal, ale hlavne na to, aby sa hráčky vyvíjali.

Čo hovoríte na avizovanú spoluprácu s Ivetou Bielikovou? Budem sa s pani Bielikovou rozprávať, ak by k spolupráci prišlo, ja by som sa tomu tešil, určite nebránil (podľa neoficiálnych informácií sa zainteresovaní dohodli).

Nemali ružomberské hráčky komplex z Dobrých anjelov (prehrávali už v šatni), keď ste ich viedli? Myslím si, že sa treba dobre pripraviť na novú sezónu, aby sme mohli konkurovať nielen DA, ale AJ INÝM klubom, ktoré tiež nezaháľajú. Potom sa treba snažiť dosahovať ciele. Dôležité je posúvať jednotlivé hráčky o stupienok vyššie.

Je vo vašom príchode do MBK aj prvok osobnej motivácie (poraziť DA), keďže z Košíc ste odišli predčasne? Nie je, ja som stále motivovaný vyhrávať, chcel som to ako hráč, chcem vyhrávať ako tréner. Takže osobné pohnútky, to nie.

Postúpiť na ME s maďarskou reprezentáciou sa vám nepodarilo. Budete ju koučovať aj ďalej? Nebudú dve stoličky pôsobiť na úkor Ruže? Je to škoda, ale život ide ďalej, taký je šport. Prichádzajú výhry aj prehry, pre mňa je teraz dôležitý Ružomberok. Dúfam, že pri maďarskom národnom tíme ostanem. Dvoch stoličiek sa neobávam, tie povinnosti by boli na programe až po skončení ligovej sezóny.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM