Šport

Najväčšie slovenské šachové podujatie roka v Ružomberku: CHESSFEST 2015

Približne 600 účastníkov zavíta nasledujúci víkend do Ružomberka, kde sa od 22. do 24. mája v Športovej hale Koniareň uskutoční hneď štvorica celoslovenských šachových podujatí pod spoločným názvom CHESSFEST 2015.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie slovenské šachové podujatie roka v Ružomberku: CHESSFEST 2015
Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci kráľovského športu sa stretnú na Majstrovstvách SR 2015 v RAPID šachu družstiev mladších žiakov, Majstrovstvách SR 2015 v RAPID šachu družstiev starších žiakov, Majstrovstvách SR chlapcov a dievčat v RAPID šachu v kategóriách do 8, 10, 12, 14, 16 a 20 rokov a na XVIII. ročník šachového turnaja o pohár primátora mesta Ružomberok OPEN Ružomberok 2015. Ako informoval riaditeľ podujatia Marek Zelnický, okrem súťažiacich zo Slovenska organizátori očakávajú účasť šachistov z Českej republiky a Poľska.

Novinky a ťaháky

Účastníci sa môžu tešiť hneď na niekoľko zaujímavých noviniek. „Vôbec prvýkrát v šachovej histórii Slovenska budeme na našej internetovej stránke chessfest.sachrbk­.sk online prenášať živé prenosy zo šachových turnajov. Tí, ktorí sa z nejakých dôvodov nebudú môcť zúčastniť, budú môcť zažiť neopakovateľnú atmosféru z podujatia aj z pohodlia domova,“ informoval Marek Zelnický. Do nedeľňajšieho tradičného turnaja OPEN Ružomberok sa môže zapojiť aj široká verejnosť. Tento rok si za stôl so šachovnicou sadne napríklad aj známy slovenský raper Suvereno, ktorý v sobotu aj odovzdá ceny víťazom.

Ceny, sponzori a garanti

Pre víťazov sú okrem pohárov a finančných cien pripravené aj ceny od top partnera podujatia, spoločnosti AquaRelax Dolný Kubín a generálneho partnera mesta Ružomberok. Záštitu nad turnajom prevzal Michal Slašťan, viceprimátor Ružomberka a poslanec VÚC Žilina, odborným garantom podujatia je primátor mesta Ružomberok Igor Čombor.

Viac informácii je na stránke podujatia http://chessfest.sachrbk.sk.

Text: V.B. / press ŠK Ružomberok; foto: ŠK Ružomberok;

CHESSFEST 2015 Ružomberok
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM