Ivana Milanová Rôzne Správy

Nadácia SUPRA pomáha Ružomberku v boji proti drogám

Nadácia SUPRA, ktorú založili bývalí a súčasní zamestnanci ružomberských papierní za pomoci ECO-INVESTMENT a.s., pomáha Ružomberku v boji proti užívaniu drog u detí a mladistvých.

Ilustračný obrázok k článku Nadácia SUPRA pomáha Ružomberku v boji proti drogám
Zdroj: Nadácia SUPRA

Sumou 4000 eur podporila výskumný projekt Katolíckej univerzity zameraný na protidrogovú prevenciu na základných a stredných školách v Ružomberku a zároveň zvyšovanie a zefektívňovanie protidrogovej prevencie a politiky v meste.

Cieľovou skupinou výskumu budú všetci žiaci a študenti základných a stredných škôl v Ružomberku, teda približne 1800 detí a mladistvých. Na základe získaných poznatkov o spôsobe trávenia voľného času, skúsenostiach s drogami – druhmi a frekvenciou ich užívania a ďalších demografických údajov, bude možné vypracovať efektívnejšiu protidrogovú prevenciu a politiku mesta.

„Uvidíme, aké výsledky prinesie prieskum na školách. Očakávame, že dá odpovede na to, ktoré skupiny detí sú najviac ohrozené a kde treba hľadať príčiny vzniku závislostí. Následne bude možné realizovať účinnejšiu prevenciu a tým elimináciu užívania drog u detí a mládeže. Naša nadácia si dala za cieľ robiť svet okolo nás krajším. Svet detí a rodín, ktoré majú drogovú skúsenosť, nie je pekný. Je bolestivý a smutný. V rámci našich možností chceme prispieť k tomu, aby rodín postihnutých trápením s drogami bolo v Ružomberku stále menej,“ povedala členka správnej rady Nadácie SUPRA Jana Streitová.

Výskum bude univerzita realizovať v priebehu jarných a letných mesiacov v spolupráci s riaditeľmi škôl a školskými koordinátormi prevencie závislostí. Výsledky predstavia verejnosti na odbornej konferencii začiatkom budúceho školského roka.

Zdroj: ruzomberok.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM