Jozef Milan Rôzne

Na detských ihriskách je fajčiť zakázané!

Mestská polícia v Ružomberku upozorňuje rodičov, ktorí si vyjdu so svojimi deťmi na ihrisko, že aj pre nich platí zákaz fajčenia. V opačnom prípade môžu dostať pokutu ako tínedžer, ktorý si okrem fajčenia upíjal z fľašky.

Minulú stredu večer prechádzala hliadka mestskej polície po ulici M. Madáčova v centre mesta. Tu na detskom ihrisku videla partiu mladých ľudí, z ktorých jeden požíval alkohol a fajčil. Svojím konaním porušil zákaz vyplývajúci zo zákona o ochrane nefajčiarov, za čo mu policajti na mieste uložili blokovú pokutu vo výške 30 eur.

**„Mestská polícia chce preto upozorniť najmä rodičov malých detí, ktorí chodia na detské ihriská a nevedia sa zbaviť tohto zlozvyku, že nielen z morálneho hľadiska by mali vydržať bez cigarety, ale z právneho aspektu im hrozí za uvedený priestupok pokuta do výšky 33,– eur,“ **informoval preventista MsP Roman Jankovič. Zákaz fajčenia platí nielen na detských ihriskách, ale aj na autobusových zastávkach, v prístreškoch Mestskej autobusovej dopravy a železničnom nástupišti. Zákon ochraňuje nefajčiarov taktiež v zdravotníckych, školských a všetkých štátnych inštitúciách.

ružomberok24/ msp rk ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM