Ivana Milanová Rôzne Správy

Liptáci sú opäť miliónoví

Dva roky po sebe vybrali daň z ubytovania, ktorá presiahla milión eur. Rekordérom vo výške vybranej dane je obec Demänovská dolina.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sú opäť miliónoví
Zdroj: Dnes24.sk

Liptov dlhodobo potvrdzuje svoje miesto medzi špičkou slovenského turizmu a je vzorom v efektívnom výbere dane a odbúravaní čierneho ubytovania. Výber dane predstavoval za rok 2016 viac ako jeden milión stotridsaťpäťtisíc eur, čo predstavuje medziročný nárast viac ako 7,5%.

Najlepší výber dane sa podaril už tradične v Demänovskej Doline, ktorá vďaka horskému stredisku Jasná Nízke Tatry zaznamenáva v letnej a najmä v zimnej sezóne obrovskú návštevnosť a výbornú vyťaženosť ubytovacích kapacít. Výber dane tu predstavoval za rok 2016 viac ako 387 tisíc eur. Druhý Liptovský Mikuláš, s výberom dane cez 208 tisíc eur, dosiahol výber vyšší o 12,7%.

Za pozitívnymi číslami treba vidieť kvalitné služby, dobrý a najmä cielený marketing regiónu, prispeli aj podmienky vo svete, z ktorých ťažia práve bezpečné destinácie, ku ktorým patrí aj Slovensko. Liptov sa tiež teší z toho, že mu rastie podiel klientov, ktorí sa do regiónu opätovne vracajú vďaka komplexnej ponuke regiónu v lete aj v zime, pestrosti ponúkaných služieb a tiež zaujímavým projektom akými sú napríklad rodinné Poklady na Liptove, vernostný systém Liptov Region Card či široká škála podujatí počas celého roka. Mestské a obecné kasy si polepšili. Vďaka spolupráci samospráv a podnikateľov, tak môže oblastná organizácia počítať s financiami, ktoré napomôžu cestovnému ruchu v regióne.

Zdroj: OOCR Region Liptov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM