Ivana Milanová Krimi

Dôchodkyňa z Ľubochne prišla o úspory...

Muž vošiel na pozemok rodinného domu, kde po zazvonení na zvonček ihneď a bez súhlasu 85 ročnej pani vošiel z chodby až do obývačky.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyňa z Ľubochne prišla o úspory...
Zdroj: TASR

Dňa 18.01.2017 okolo 11.00 hodine, doposiaľ presne nestotožnený muž, vošiel bez súhlasu 85 ročnej pani cez odomknuté dvere do chodby domu až do obývačky.

Dôchodkyni povedal, že ju vylosovali na obecnom úrade a vyhrala hrnce, obliečky a paplóny, ktoré jej zanechal v dome. Následne jej povedal, že musí doplatiť ešte 150 Eur a odpozoroval že pani išla po peniaze do izby na poschodí. Následne za ňou prišiel a videl ako peniaze vyberá z obálky v čiernej kabelke. Po zídení na prízemie domu ju zahováral, opakoval aký ma šťastný deň, bez súhlasu užívateľky domu chodil po izbách, pričom vyšiel znovu do izby na poschodí, z ktorej odcudzil čiernu kabelku so zostávajúcou finančnou hotovosťou vo výške 2.250 Eur.

Potom z domu vyšiel a presne nestotožneným vozidlom čiernej Farby odišiel na neznáme miesto, čím spôsobil poškodenej žene škodu odcudzením finančnej hotovosti a kabelky vo výške asi 2.410,– Eur.

V prípade zistenia páchateľa a dokázania viny mu za prečin porušovanie domovej slobody v súbehu so zločinom krádeže hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Policajný zbor upozorňuje občanov a najmä starších ľudí na opatrnosť pri stretnutí s cudzími osobami.

Podvodníci sa pod rôznymi zámienkami ( opakujúcimi sa historkami o dopravnej nehode, o vnučke či synovi, ktorí pre nejaký účel potrebujú peniaze či oznamovanie rôznych výhier…) snažia vylákať peniaze telefonicky alebo po prijatí v domoch či bytoch a počas nepozornosti domácich odcudzia peniaze, šperky a iné cennosti.

Policajný zbor odporúča občanom v prípade výskytu podozrivých cudzích osôb byť ostražitými a nevpúšťať tieto osoby do obydlia, spätným telefonátom kontaktovať rodinu a overiť si či naozaj volal bratranec, vnuk alebo iný rodinný príslušník. V prípade výskytu takýchto osôb ihneď nahlásiť na linku 158 popis týchto osôb a motorového vozidla, na ktorom sa pohybujú.

Zdroj: KR PZ v Žiline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM