Petra Janigová Basketbal

Dnes v Koniarni o prvé semifinálové víťazstvo

(ilustračný záber) - Pre ružomberské basktebalistky sa v sobotu 31.3. začalo vyvrcholenie extraligovej sezóny.

Po dvojtýždňovom voľne, ktoré si Ružomberčanky zabezpečili druhým miestom po základnej časti, už ide do tuhého. Dnešným domácim zápasom odštartuje MBK semifinálové boje, v ktorých sa postaví proti očakávanému súperovi zo Šamorína. Vzájomná bilancia hovorí, že ďalej pôjde Ružomberok, aj keď pred mesiacom nás práve tento súper nachytal na hruškách a na jeho palubovke sme prekvapivo prehrali (75:80). V MBK ale majú opäť majstrovské ambície, takže aj semifinálové play – off by mali zverenky trénera Kurillu absolvovať bez väčších ťažkostí.

S tímom už dva týždne trénuje aj druhá posila. Po Martine Luptákovej prišla do Ružomberka ešte 22 – ročná Američanka Amy Jaeschkeová a práve na vysokú pivotku sú už fanúšikovia poriadne zvedaví. Amy, ktorá prišla pod Čebrať len na niekoľko zápasov, by mala pomôcť najmä nášmu podkošovému triu – Lásková, Štěpánová a Felixová a zvýšiť tak streleckú kvalitu pod košom.

Pred semifinále absolvoval Ružomberok kondičnú, psychickú, ale aj hernú prípravu. Aby dievčatá nevypadli zo zápasového kolotoča, odohrali stretnutia so žilinskými juniormi a ostrú generálku mali tento týždeň v susedných Čechách. Účastníka Euroligy Frisco Brno zdolali v oboch prípravných zápasoch (71:62, 68:64)a semifinále sa môže začať.

„Uvedomujeme si, že v tejto sérii sme favoritom. V športe sa však vždy rozhoduje až priamo v boji, preto v žiadnom prípade nechceme ponechať nič na náhodu. Do každého zápasu pôjdeme s maximálnou koncentráciou a boli by sme najradšej, keby sme sa do finále prepracovali najkratšou možnou cestou, teda už po troch dueloch,“ vyjadril sa pre klubovú stránku MBK tréner Ivan Kurilla.

Prvý súboj so Šamorínom je na programe dnes, v tradičnom čase o 17-tej v Koniarni, tak neseďte doma a príďte povzbudiť naše dievčatá!

Ako sa hrá semifinále? Na zisk finálovej miestenky potrebuje Ruža tri víťazstvá, pričom ako lepší tím z dvojice, má v prípadne piateho zápasu výhodu domáceho prostredia.

Ďalšie termíny semifinálových zápasov: 4. 4. 2012 Šamorín 7. 4. 2012 Ružomberok 11. 4. 2012 Šamorín 14. 4. 2012 Ružomberok

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM