Tomáš Batiz Správy

Zmeny aj v mikulášskych autoškolách: Vodičák bude drahší

Autoškoly čaká zmena, ktorá nepoteší uchádzačov o vodičské oprávnenie. Ceny výrazne vstúpnu aj v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny aj v mikulášskych autoškolách: Vodičák bude drahší
Zdroj: TASR

Autoškoly si musia do konca novembra 2016 kúpiť identifikačné zariadenia, ktoré majú dohliadať na to, či splnili počty povinných jázd a teórie. Dôvodom montáže je monitorovanie budúcich šoférov. A to nielen v autách. Používanie nových technológií sa týka aj učební a trenažérov.

Majitelia autoškôl sa obávajú, že montáž zariadení sa podpíše aj na cene za vodičský preukaz. Podľa informácií Hospodárskych novín môže cena vodičáku stúpnuť o sto eur, čo mnohým uchádzačom skomplikuje situáciu.

Zostáva im len dúfať

Licenciu na inštaláciu špeciálnych zariadení majú aktuálne na Slovensku len dve spoločnosti. Majitelia autoškôl dúfajú, že vstup nových firiem by mohol znížiť cenu technológie, čo by sa podpísalo aj na cene za vodičský preukaz. V súčasnosti sa ceny pohybujú v rozmedzí 300 až 400 eur.

Aká je situácia v Mikuláši?

Zvyšovanie cien vodického oprávnenia sa dotkne aj autoškôl v Liptovskom Mikuláši. Doposiaľ sa ceny pohybovali v rozmedzí 300 až 350 eur, po novom o niečo narastú. „Pred dvoma rokmi bola cena približne 290, ale postupne sme ju museli zvyšovať zhruba na 330 eur. Očakávame, že táto čiastka sa ešte o niečo navýši, kvôli monitorovaniu,“ povedala Tatiana Grešová, inštruktorka Autoškoly Herbie v Liptovskom Mikuláši.

Podobného názoru sú aj v ďalších autoškolách v našom okrese. Milan Pethö, majiteľ súkromnej autoškoly v Liptovskom Mikuláši to komentoval nasledovne: „Istotne sa ceny budú dvíhať, ale teraz neviem vám povedať o koľko. Je to zariadenie, ktoré stojí isté peniaze.“ Rovnakého názoru aj Dušan Grešo z autoškoly Pegas: „Treba tam platiť paušál. Určite sa predraží o niečo, ale momentálne vám ešte neviem povedať cenu. Momentálne posledný kurz stál 340 eur.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM