Pavol Tomčík Šport

Zjazdárka Vlhová v Záhrebe o ďalšie body vo Svetovom pohári

19-ročnú slovenskú reprezentantku v zjazdovom lyžovaní Petru Vlhovú čaká v nedeľu 4. januára ďalší slalom v rámci seriálu Svetového pohára. Tentoraz sa o body "pobije" v chorvátskom Záhrebe.

Ilustračný obrázok k článku Zjazdárka Vlhová v Záhrebe o ďalšie body vo Svetovom pohári
Zdroj: TASR

Do dejiska preteku sa aktuálna juniorská majsterka sveta spoločne so svojim tímom presunula v piatok, dnes si vyskúšala miestnu trať a zajtra od 10:00 hod. ju čaká prvé kolo. Okrem nej sa na štarte objavia aj ďalšie dve Slovenky, naša jednotka Veronika Velez-Zuzulová a Barbara Kantorová, ktorej miestenku vyjazdila práve Petra skvelým 18. miestom spred pár dní v rakúskom Kühtai.

Mladá Mikulášanka bodovala vo Svetovom pohári doteraz len dvakrát. Paradoxne, v oboch prípadoch išlo o 29. december. V roku 2012 to bolo pri jej premiére medzi svetovou elitou v Semmeringu (11. miesto) a presne po dvoch rokoch sa jej to podarilo v spomínanom Kühtai. V Záhrebe sa Vlhová predstavila i vlani, no nepodarilo sa jej dokončiť prvé kolo.

Petra Vlhová pre RTVS: „Svah v Záhrebe je veľmi dlhý, zložitý a nie jednoduchý. Bodovala som po dvoch rokoch a nebude ľahké udržať si pozície, aké sa mi podarilo teraz v Kühtai. Uvidíme, budem sa snažiť.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM