Tomáš Batiz Šport

Vlhová po prvom kole obráku piata. V cieli neskrývala sklamanie

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po 1. kole sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára usadila na piatej priečke.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová po prvom kole obráku piata. V cieli neskrývala sklamanie
Zdroj: TASR

V rakúskom Lienzi sa nevyhla chybám a na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú stratila 1,37 s. Fenomenálna Američanka predviedla dynamickú jazdu a vypracovala si 61-stotinový náskok pred Taliankou Martou Bassinovou. Tretia bola s mankom 74 stotín Bassinovej krajanka a líderka priebežnej klasifikácie disciplíny Federica Brignoneová.

Vlhová štartujúca s číslom 3 mala rovnako ako väčšina pretekárok problémy pri prejazde siedmou bránkou a počas celej jazdy sa jej nepodarilo nájsť ideálnu líniu. V cieli neskrývala sklamanie a hnev a okamžite zamierila do zázemia. Hneď po nej sa na trať vydala Shiffrinová, ktorá sa v Lienzi chcela rehabilitovať za neúspešné vystúpenie z Courchevelu, kde skončila až sedemnásta. Američanka bola už na prvom medzičase najrýchlejšia, veľmi dobre zvládla sériu otvorených bránok v strednej časti trate a nabrala správnu rýchlosť do roviny. K jej času sa nepriblížila ani Brignoneová, ktorá podáva v tejto sezóne v technicky najnáročnejšej disciplíne najvyrovnanejšie výkony a zároveň obhajovala miestne víťazstvo spred dvoch rokov.

V úvode jej jazdy sa zdalo, že práve ona bude najväčšou konkurentkou Shiffrinovej, no napokon zaostala aj za krajankou Bassinovou. Pred Vlhovú sa ešte na štvrté miesto dostala Francúzka Tessa Worleyová, Slovenka za ňou zaostala o štyri stotiny sekundy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM