Šport

Turci odišli z Liptova bez lupu: Prehrali boj a odišli ako porazení

Martin Cibák a Rastislav Staňa sa nestačili čudovať na čo sa Turci v Mikuláši odhodlali. Liptáci sa im postavili ako ozajstní chlapi a Osmánci odišli porazení.

Ilustračný obrázok k článku Turci odišli z Liptova bez lupu: Prehrali boj a odišli ako porazení
Zdroj: Dnes24.sk

Mladé nádeje mikulášskeho hokeja a floorbalu si počas víkendu dovolili vyzvať zástupcovia bývalej Osmánskej ríše z Turecka, k priateľskému meraniu síl vo floorbale. Hralo sa v skrátenom čase 3×12 minút a po päť hráčov. Stretnutie rozhodoval Martin Cibák držiteľ Stanley Cupu z roku 2004. Úvodné buly mu vhodil Rastislav Staňa, majster sveta v hokeji z roku 2002.

Zápas sa odohral v mikulášskej Liptov aréne a domáce talenty ho vyhrali 3:2. Ich tréner Michal Labaj netajil radosť, pretože jeho 6–9 ročné talenty hrali proti oveľa starším Turkom a aj napriek tomu zvíťazili.

Nadšení boli aj Martin Cibák a Rastislav Staňa: „Sme naozaj radi, že sme mohli svojou prítomnosťou podporiť dobrú myšlienku organizátorov. Aj my sme takto niekedy začínali a veríme, že v Mikuláši vyrastú ďalšie talenty, práve z dnešných mladíkov. Výmena skúseností určite pomôže aj Turkom a, samozrejme, aj propagácii regiónu“.

Relax po zápase si športovci dopriali v neďalekom akvaparku, ktorý najmä tureckým hokejistom pripomenula ich exotickú domovinu.

Michal Labaj: Hokejové talenty zahájili svoju činnosť v auguste 2011. Dnes rozhodujú o činnosti od nultej po tretiu hokejovú prípravku (4–8 ročné deti) a nasledujúcu hokejovú sezónu podľa dohody zastrešia aj prípravu 4. hokejovej triedy. V prípravke je momentálne 130 detí z Liptovského Mikuláša a blízkeho okolia.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Michal Reiberger

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM