Slávka Kellová Rôzne

Tatralandia má byť hybnou silou letnej sezóny

Spoločnosť Tatry mountain resorts sa stala vlastníkom najväčšieho rezortu vodnej zábavy na Slovensku, Aquaparku Tatralandia v Liptovskom Mikuláši. Chce tak posilniť svoju pozícii v cestovnom ruchu a zvýšiť príjem v letnýchh mesiacoch.

Získanie Tatralandie je pre spoločnsť významným krokom pri napĺňaní stratégie budovania celoročnej turistickej destinácie. Takto k lyžiarskym strediskám a hotelom v lokalitách Nízkých a Vysokých Tatrier pribudol Tatralandia Holiday Resort. Táto značka najnovšie predstavuje Aquapark Tatralandia, ubytovací komplex Holiday Village Tatralandia ako aj zábavný areál Western City.

Začlenenie Tatralandie do TMR so sebou prinesie vstup pôvodných majiteľov Tatralandie do akcionárskej štruktúry spoločnosti Tatry mountain resorts. Tatralandia má podľa TMR najlepšiu podnikateľskú stratégiu a polohu zo všetkých aquaparkov. Dokáže teda ideálne doplniť ponuku horských stredísk, ktoré sú orientované skôr na zimný cestovný ruch. „Veríme, že tým, že najsilnejší sa spája s najsilnejším, vytvoríme synergický efekt a najmä ešte atraktívnejšiu ponuku, ktorú ocení v prvom rade turista, dovolenkár, či už domáci, alebo zo zahraničia,“ povedal Bohuš Hlavatý, predseda predstavenstva TMR.

Je predpoklad, že týmto TMR zvýši svoje tržby v segmente Hory o zhruba 26%. Pri aktuálnom rastovom trende horských stredísk a pri využití synergií všetkých článkov spoločnosti, sa dá predpokladať, že nárasty môžu byť ešte výraznejšie. Očakáva sa posilnenie letných tržieb TMR o 75% a výrazný nárast prevádzkového zisku spoločnosti. Hodnota transakcie predstavuje 30 500 000 EUR.

Tatralandia je prvým a najväčším parkom vodnej zábavy s ubytovaním v Strednej Európe. Srdcom Tatralandie je zdroj termálnej vody z hĺbky viac ako 2500 m. Ten vďaka svojej výdatnosti a vysokej teplote dokáže nielen napĺňať bazény termálnou vodou s teplotou až do 38 stupňov, ale zároveň je využívaný ako zdroj energie.

foto: TMR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM