Tomáš Batiz Šport

Séria 123athlon aj tento rok: Pozrite si presné dátumy

V priebehu letných prázdnin sa na Liptove opäť odohrá séria troch športových podujatí, ktoré spája myšlienka triatlonu. Otestujte svoju vytrvalosť a prečítajte si viac info!

Ilustračný obrázok k článku Séria 123athlon aj tento rok: Pozrite si presné dátumy
Foto: Tomáš Batiz

Myšlienka 123athlonu vznikla, keď Liptovom ešte nevládla bežecká mánia. No prírodné podmienky ako stvorené na plávanie, beh aj cyklistiku dali zárodok myšlienke vytvoriť podujatie, ktoré zvládnu aj amatéri.

Kým letné horúčavy nie každému vyhovujú na behanie, príjemný teplý letný večerný beh zaručene bez úpalu si môže vyskúšať každý začiatočník bežec, ako aj zdatnejší športovci. „Je Ideálne podujatie na prvý súťažný beh v živote bežca má len 5km okruh, ktorý môžu tí, čo vládzu, zvládnuť aj dva krát, čím si trasu predĺžia na 10km,“ zhodnotil organizátor podujatia Majkl Velner.

„Veríme, že tento rok sa celej série zúčastní čo najviac pretekárov a tým si vyzbierajú sériu účastníckych medailí,“ zhodnotil Majkl Velner.

Po duatlone v Ružomberku vyvrcholí celá séria triatlonom Liptovskej Mare. „Séria bola stvorená práve pre to, aby si ju skúsili ľudia, ktorí s takýmito súťažami nemajú predošlú skúsenosť, no sú pre nich atraktívne a zvládnuteľné,“ dodal Velner.

Program pretekov série 123athlon:

  • 6.7.2015, 21:30, Námestie Osloboditeľov Liptovský Mikuláš, NIGHTRUN – nočný beh mestom
  • 3.8.2015, 9:00, Malinô Brdo Ružomberok, CROSS DUATLON – horský duatlon
  • 31.8.2015, 9:00, Liptovský Trnovec, CROSS TRIATLON – triatlon pomimo asfaltu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM