Tomáš Batiz Správy

Rok 2019 prepísal na Liptove historické maximá: Prehľadné čísla o návštevnosti regiónu

Z pohľadu cestovného ruchu si región Liptov výrazne polepšil vo všetkých ukazovateľoch. Pozrite si informácie o návštevnosti nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2019 prepísal na Liptove historické maximá: Prehľadné čísla o návštevnosti regiónu
Zdroj: TASR

Podľa zverejnených údajov zo Štatistického úradu SR počet prenocovaní na Liptove po prvý raz prekročil hranicu dvoch miliónov, pričom nárast oproti roku 2018 bol takmer 16,5%. Návštevnosť medziročne narástla u zahraničných hostí o 8,6%, ale pri domácich o viac ako 21%, čo je viac ako celoslovenský priemer. Priemerný počet prenocovaní sa nezmenil a drží sa na úrovni 2,8 dňa.

Liptáci sa minulý rok tešili zo 6,67 percentného medziročného rastu obsadenosti. To, čo sa podarilo teraz je priam husársky kúsok. Kde má Liptov strop, dokedy dokáže rásť záujem turistov o tento nádherný horský región? „Aktuálna zimná sezóna je na svojom vrchole. Záujem je prirodzene najmä o lyžovačku, ale veľký dopyt registrujeme aj o kúpanie v našich termálnych akvaparkoch a kúpeľoch. Keď sa poohliadneme za rokom 2019, môžeme byť nadmieru spokojní. Liptov po prvý raz dosiahol počet prenocovaní vyšší ako dva milióny," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

V minulom roku navštívilo Liptov 724 647 ľudí, z nich takmer 65% tvorili domáci Slováci a po nich nasledovali susedia z Česka a Poľska a v menších podieloch aj návštevníci z iných krajín.

„Najviac nás teší nárast domácej klientely, ktorá je pre nás ťažisková aj v absolútnych číslach. Slováci medziročne narástli až o 21,17 percent čo prekonalo všetky naše najoptimistickejšie očakávania a plány. Celoslovenský priemerný nárast návštevníkov bol pritom o takmer 2,7 % nižší. Zahraniční hostia nám rástli tiež, medziročne to bolo 8,6 percent,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM