Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia ulice Zgútha Vrbického : INFO o obmedzeniach!

V Liptovskom Mikuláši začne rekonštrukcia ulice Zgútha Vrbického. Prečítajte si informácie o obmedzeniach.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia ulice Zgútha Vrbického : INFO o obmedzeniach!
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 31. júla začne mesto s rekonštrukciou ulice Zgútha Vrbického v mestskej časti Vrbica-Nábrežie. „Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva obyvateľov, aby svoje vozidlá odstavené v časti miestnej komunikácie od ul. Kollárovej po ulicu Rázusovu (1. etapa stavebných prác) preparkovali na vlastné pozemky,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Ako ďalej doplnila mikulášska hovorkyňa mesta, odbor výstavby zároveň upozorňuje, že v čase rekonštrukcie nebude možný výstup a ani vstup osobnými vozidlami na pozemky k obytným a rodinným domom v rekonštruovaných úsekoch komunikácie. „Pri odvoze smetí a bioodpadu je potrebné ukladajte nádoby v čase zaužívaného odvozu na miesto najbližšej ulice, a to na ul. Kollárovu (bytové domy) a na obidve strany ul. Rázusovej (bytové aj rodinné domy),“ doplnila Čapčíková.

„Rekonštrukcia ulice pozostáva z odstránenia vrchných vrstiev komunikácie a chodníkov, z úpravy zeleného pásu, dobudované budú aj pozdĺžne parkovacie stánia,“ konštatuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Zároveň zhotoviteľ posunie uličné vpuste a zrealizuje novú povrchovú úpravu chodníkov, komunikácie a parkovacích stání. Súčasťou stavebných úprav je aj rekonštrukcia verejného vodovodu a verejného osvetlenia (prvky vonkajšieho osvetlenia – káble a stožiare so svietidlami). „V priestoroch vjazdov k nehnuteľnostiam a priechodov pre peších budú obrubníky zapustené, aby vytvorili bezbariérový prechod pre imobilných. Súčasťou tejto úpravy sú chodníky vybavené varovným a signálnym pásom, čo zabezpečí bezpečný prechod pre nevidiacich,“ dodala Čapčíková.

Mikulášska radnica predpokladá koniec rekonštrukcie na október 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM