Tlačové správy

RADÍME: Ako si kto vyberie, tak bude spať

Tretinu života prespíme. To nie je práve zanedbateľná doba, a preto by sme si ju mali poriadne vychutnať! Základom je kvalitný matrac. Existuje mnoho rôznych variantov, z ktorých si môžete zvoliť - či už preferujete tvrdší matrac, alebo naopak radi líhate do mäkkého. Ako teda vybrať ten správny?

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Ako si kto vyberie, tak bude spať
Zdroj: TASR

V obchodných domoch kika nájdete jedno z najväčších matracových štúdií s viac ako 40 modelmi od slovenských, českých i európskych výrobcov. Ten svoj vysnívaný si tu tak nájde skutočne každý z vás.

Väčšinu matracov si môžete objednať v rôznych tuhostiach alebo aj atypických rozmeroch. Či už si prajete partnerskú matrac, alebo ste na čokoľvek alergickí, vyškolení predajcovia dokážu zhodnotiť vaše potreby a odporučiť vám ten najvhodnejší model matraca i roštu. Dôležité tiež je, aby ste si matrac ešte pred kúpou poriadne vyskúšali a zistili, či vám vybraný typ skutočne vyhovuje.

Častokrát sa ľudia pýtajú, či vydrží kvalitný matrac alebo rošt nastálo. Odporúčaná životnosť matracov je 7 rokov, pri roštoch platí podobná doba. Na tie sa však často zabúda, aj keď sú pre kvalitný spánok rovnako nevyhnutné.

Okrem klasických matracov disponujú obchodné domy kika tiež sortimentom pre seniorov či pre osoby s obmedzeným pohybovým aparátom. Matrac Medical má vystužený okraj, ktorý pomáha ľahšiemu vstávanie. Zároveň má letnú a zimnú stranu, možno ju teda prispôsobiť aj aktuálnemu ročnému obdobiu. Navyše má tento matrac zdravotný certifikát a bol vyskúšaný aj v lekárskych zariadeniach.

Moderným variantom luxusného spanie sú potom takzvané boxspring postele. Ide o systém dvoch najčastejšie pružinových matracov, krytých komfortným topperom, ktorý sa dá položiť na matrac, a tým zvýši vaše pohodlie. Kombinácia dvoch matracov boxspring potom zabezpečí jedinečný komfort ležania. Špecialitou sú praktické boxspringy s úložným priestorom.

Zaujímavou voľbou môže byť aj lamelový rošt s 28 pružnými lamelami, ktorý okrem základnej pevnej verzie disponuje mnohými variantmi – polohovaním hlavy alebo nôh, bočným výklopom pre úložný priestor alebo vo variante s elektrickým motorom.

Navštívte matracové štúdio v kika a sami sa presvedčte, že do kvalitného spánku sa investovať oplatí.

foto: ilustračná

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

RADÍME: Ako si kto vyberie, tak bude spať
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM