Romana Buganová Rôzne

Obľúbená mikulášska kozmetička radí: 5 jednoduchých TIPOV pre krajšiu pleť po horúcom lete

Starostlivosť o pokožku, a to obzvlášť v letnom období, či na sklonku leta a jesene by sa nemala zanedbávať. Zdá sa vám vaša pleť unavená a smutná? Ako ju vhodne zregenerovať? Zaručené tipy a rady vám dá obľúbená kozmetička z Liptovského Mikuláša Ružena Kružliaková.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená mikulášska kozmetička radí: 5 jednoduchých TIPOV pre krajšiu pleť po horúcom lete
Foto: Jozef Milan

Podľa majiteľky obľúbeného kozmetického štúdia v centre Liptovského Mikuláša Ruženy Kružliakovej je vždy dôležité doplniť stratenú vlhkosť a pružnosť pokožky. Či už sa jedná o nadmerné slnečné žiarenie, či napríklad klimatizácie, v tomto období by sme nemali zabúdať na správnu hydratáciu a vyživenie pleti. Ponúka vám preto zaručené triky, ako svoju tvár opäť rozžiarite.

Základ čistoty – píling

Píling vám pomôže s odstránením starých a odumretých buniek. Pot a maz totiž dokonale upchávajú póry a tvoria nečistoty v pleti. Používajte jemný píling, v ktorom sú pílingové čiastočky okrúhle. Mechanický peeling používajte maximálne raz za mesiac. Pokiaľ máte potrebu čistiť pleť častejšie použite čistiace masky na prírodnej báze, ktoré sú k pleti výrazne citlivejšie.

Krémy, ktoré rozjasnia

Skúste používať ľahké emulzie, ktoré dodajú svieži vzhľad a rozjasnia. Dôležitým krokom je aj správna hydratácia pleti. Na hydratáciu sa všeobecne používajú hydratačné krémy a séra. Pričom na mastnejšiu pleť používajte skôr sérum a na suchú pleť krémy. Nevynechávajte ani hydratačné nočné krémy. Ak nechcete svoju pleť zbytočne zaťažovať siahnite po sére s ľahkou konzistenciou.

Hydratácia – nutnosť, nie zbytočnosť

Každé ročné obdobie si vyžaduje špecifickú starostlivosť o pleť. Kým prípravky, ktoré používame v lete, by mali predovšetkým obmedzovať tvorbu mazu a chrániť nás pred prudkým slnečným žiarením, jesenná kozmetika by mala pomôcť obnoviť rovnováhu pleti. Pokožka v tejto dobe potrebuje veľa vitamínov a ďalších vyživujúcich a hydratačných lá­tok.

Na jeseň začnite používať krémy s iným zložením, než tie, ktoré ste používali v lete. Zvoľte tie s hutnejšou konzistenciu a s viacerými výživnými zložkami. Zamerajte sa na hydratáciu a vitamíny. Pre cielenú hydratáciu je dobré aplikovať hydratačné pleťové sérum alebo si doprajte hydratačnú alebo regeneračnú masku. Využite pri tom blahodárne účinky olivového oleja, mandlí alebo kozieho mlieka.

Stav pleti ovplyvňuje aj jedálniček

Pokožka je vyživovaná aj krvou a tú zasa priamo ovplyvňuje váš jedálniček a životný štýl. Nielen pre pleť je dôležité dôsledne dodržiavať pitný režim. Bez vody koža vysychá a nie je schopná prijímať živiny, ani vylučovať škodlivé látky. Čo sa týka jedálnička, pleti škodí nadmerné množstvo tuku, cukru a soli. Nezatvárajte sa na jeseň do nevetraných priestorov, lebo aj nedostatok kyslíka sa na pleti nepriaznivo prejaví. Kedykoľvek počas dňa, sa prejdite na čerstvom vzduchu a tiež venujte čas aktívnemu pohybu, pri ktorom sa prekrvuje pokožka.

TIPY A TRIKY PRE DOMÁCE PLEŤOVÉ MASKY

  • Masky pre mastnú pleť

Na pokožke ich necháme pôsobiť 20 až 30 minút a zmyjeme ich vlažnou vodou. Odporúčame ich aplikovať raz za týždeň.

Jablková s medom: jedno jablko ošúpeme a postrúhame, prípadne rozmixujeme a vymiešajte s lyžičkou medu. Uhorková s tvarohom: postrúhame jednu menšiu uhorku a zmiešame s dvomi lyžičkami nízkotučného tvarohu.

  • Maska pre suchú a zrelú pleť

Olejová maska: olivový olej zahrejeme vo vodnom kúpeli na 37°C, v hrubšej vrstve nanesieme na tvár a dekolt a prekryjeme fóliou.

  • Maska pre unavenú a zrelú pleť

Banánová maska: 3 polievkové lyžice tvarohu a 1 lyžicu smotany vymiešame so žĺtkom a roztlačeným banánom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM