Pavol Tomčík Futbal

O chlp, ale predsa: Mikulášski futbalisti postúpili do 2. kola Slovnaft Cupu

Na futbalovom ihrisku v Kalinove v okrese Poltár sa v stredu podvečer zišlo 600 priaznivcov "koženej". Domáci účastník majstrovstiev stredoslovenského regiónu hostil v prvom kole slovenského pohára druholigistu z Liptovského Mikuláša. Favorit mal čo robiť, aby postúpil.

Ilustračný obrázok k článku O chlp, ale predsa: Mikulášski futbalisti postúpili do 2. kola Slovnaft Cupu
Zdroj: Dnes24.sk

Kedže v riadnom hracom čase gól nepadol, o postupujúcom do 2. kola muselo rozhodnúť penaltové rozuzlenie. V ňom mali viac šťastia i umu Liptáci. Rozhodujúci moment prišiel vo chvíli, keď sa ku lopte postavil 20-ročný zadák MFK Martin Kubena. Jeho premenený pokus znamenal zvýšenie na definitívnych 4:2 v prospech druholigistu.

Tatranci pritom na stretnutie nastúpili v značne omladenej zostave. Ako sa vyjadril tréner Jozef Škrlík pre oficálny web Liptákov: "Bol to typický pohárový zápas. V našom drese dostali príležitosť aj hráči z lavičky. Súper ukázal svoju kvalitu, na druhej strane, ani my sme nepodali optimálny výkon. Sme radi, že sme nakoniec splnili cieľ a postúpili.“

TJ Baník Kalinovo – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:0, (2:4 rozstrel z 11 m)
/do 2. kola postúpil Liptovský Mikuláš/

Stretnutia 2. kola Slovnaft Cupu sú na programe 27., resp. 28. augusta. Okrem Liptovského Mikuláša sa do hry zapojí už i druhý liptovský zástupca – MFK Ružomberok. Corgoň ligisti mali v prvom kole voľný žreb.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM