Pavol Tomčík Futbal

Nový tréner Škrlík: Tatran chcem pozdvihnúť vyššie!

Po krátkych dovolenkách sa futbalisti druholigového Liptovského Mikuláša opäť dali do práce. V stredu, 19. júna bola v rámci letnej prípravy na programe prvá tréningová jednotka. Tú z pozície hlavného trénera viedol nový muž na lavičke, ambiciózny Jozef Škrlík.

Ilustračný obrázok k článku Nový tréner Škrlík: Tatran chcem pozdvihnúť vyššie!
Zdroj: Dnes24.sk

Na úvod vitajte v Liptovskom Mikuláši.
(úsmev) Ďakujem veľmi pekne.

Ste tu po prvýkrát, či ste už v Liptove v minulosti boli?
V Liptovskom Mikuláši, ako i na tomto štadióne som už bol, chodil som sem v úlohe trénera, keď som pôsobil na lavičke Lučenca.

Stihli ste si už obzrieť svoje nové pôsobisko?
Stihol som si už pozrieť štadión. Pán Pohlod (výkonný riaditeľ klubu, pozn. autora) mi poukazoval veci. Prvé dojmy sú dobré, zdá sa mi, že je to taký rodinný klub. Ľudia na čele s prezidentom majú chuť robiť, takže moje prvé dojmy sú pozitívne.

Ako vznikla dohoda Škrlík – Liptovský Mikuláš? Kedy vás funkcionári oslovili?
Prvý kontakt bol zhruba pred týždňom, keď mi zavolal pán Mikušiak (prezident klubu, pozn. autora) s otázkou, či som doma, pretože som pôsobil v zahraničí. Oslovil ma s ponukou viesť Liptovský Mikuláš. Ja som mu však povedal, že pre mňa ostáva prioritou zahraničie, chcem sa totiž vrátiť do Kazachstanu. Momentálne som však voľný, a tak sme sa dohodli na spolupráci. Musím ale podotknúť, že v prípade ponuky zo zahraničia ma klub uvoľní.

Ako znie zmluva? Na akej dlhej spolupráci ste sa s klubom dohodli?
Klauzula znie na jeden rok. Ešte raz ale opakujem, v prípade, že by prišla ponuka zo zahraničia, ale len zo zahraničia, slovenská Corgoň liga do toho nespadá, odídem.

V lanskej sezóne ste pôsobili v najvyššej súťaži v Kazachstane. Aké máte dojmy z miestnej Premier League? Je to silnejšia súťaž, ako slovenská Corgoň liga?
Z môjho pohľadu je určite lepšia a najmä atraktívnejšia, pretože tám hrá viac kvalitných cudzincov. Finančné zázemie klubov je tiež neporovnateľné, snáď s výnimkou Slovana, Žiliny a Trnavy. Kluby v Kazachstane sú veľmi bohaté, môžu si dovoliť zaplatiť lepších legionárov.

Liptovský Mikuláš ostatné dve sezóny bojoval o záchranu. S akým cieľom sem vstupujete vy? Chcete klub posunúť aspoň niekam do stredu tabuľky?
Ja nechcem mať nejaké veľkohubé vyhlásenia, pretože to potom nemusí skončiť dobre. Samozrejme chcem klub pozdvihnúť tak, aby neboli problémy so záchranou a hral sa tu dobrý a kvalitný futbal. Chcem, aby klub išiel čím vyššie.

Stihli ste už vedeniu predostrieť nejaké návrhy na posily?
O menách sme sa už rozprávali, ale je to predčasné, pretože je to len prvý tréning. Chcem najskôr vidieť hráčov, na akej sú úrovni a od toho sa bude odvíjať posilnenie a skvalitnenie kádra. Posledné dve sezóny boli zlé, a tak posily určite treba. Je to oťukávací týždeň. Letná príprava je krátka, uvidíme kto napokon zostane a kto pôjde preč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM