Tomáš Batiz Kultúra

Noc múzeí v Liptovskom Mikuláši: Celý PROGRAM pekne pokope

Nielen všetky expozície, ale i výhľad na nočné mesto či interaktívnu hru ponúkne Noc muzeí a galérií v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí v Liptovskom Mikuláši: Celý PROGRAM pekne pokope
Zdroj: Múzeum Janka Kráľa

Mikulášske múzeá a expozície sa v tomto roku opäť spoja, aby svoje brány otvorili pre návštevníkov v netradičnom večernom čase počas Noci múzeí a galérií. V sobotu (19.5.) budú môcť od 18.00 h. navštíviť expozície Múzea Janka Kráľa, expozíciu Slovenského múza ochrany prírody a jaskyniarstva ako aj výstavu Liptovskej galérie Petra Michala Bohúňa.

V galérií „živá socha“ Leonarda da Vinciho

Liptovská galéria P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši otvorí svoje brány počas Noci múzeí a galérii 19. mája 2018 od 18,00 – 22,30 h. „Tak ako po ostatné roky, aj tento rok pripravila galéria atraktívny program najmä pre rodiny s deťmi. Počas interaktívnej prehliadky sa návštevníci dozvedia ako prichádza dielo do galérie, ako je zaradené do zbierkového fondu, ako je ďalej prezentované a nakoniec si vyskúšajú prácu reštaurátora. Deti budú nielen tvoriť, ale tie najšikovnejšie si z galérie odnesú aj malý darček,“ konštatuje Alena Chebeňová, riaditeľka galérie P.M.Bohúňa.

„Po minuloročnom úspechu „živého obrazu“ pani Pálkovej, tento rok potešíme návštevníkov „živou sochou“ Leonarda da Vinciho zo skupiny BIG NAMES,“ upresnila Chebeňová.

Tajomstva múzea

Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva ponúkne nočnú prehliadku múzea s množstvom zaujímavých aktivít pre deti i dospelých. „Malí i veľkí sa budú môcť vybrať za žiarou sopiek a spoznávať, čo nám do súčasnosti zanechali tieto unikátne geologické útvary. A čo tak poskladať paleo-skladačku alebo riešiť divotvorné hlavolamy s lesnou pani? Svoje vedomosti si overíte a prehĺbite pri určovaní lebiek zvierat. Môžete zistiť ako to vyzerá v medveďom brlohu, či vyskúšať si svoju zručnosť pri vytváraní príveskov z dreva. A samozrejme nemôže chýbať ani tajomný mních, ktorého možno zahliadnete na chodbách múzea, pôvodne starého jezuitského kláštora z 2. polovice 18. storočia,“ informuje Danka Šubová, riaditeľka Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva.

Stretnutie s historickými osobnosťami

Ako informuje Múzeum Janka Kráľa prostredníctvom svojho propagačného plagátu, pre návštevníkom bude pripravený zaujímavý a bohatý program. „Na návštevníkov čaká interaktívne stretnutie s historickými osobnosťami mesta Liptovský Mikuláš a ochutnávka dobovej kuchyne,“ píše sa v pozvánke na podujatie. Múzeum otvorí návštevníkom svoje brány od 18:00 do 22:00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM