Tomáš Batiz Správy

Neďaleko Mikuláša plánujú obnoviť verejnú budovu: Rekonštrukcia spoločenskej sály nie je všetko

Verejná budova v liptovskej obci, ktorá je sídlom kultúrneho domu a zároveň i obecného úradu, by mala v blízkom období prejsť úplnou vonkajšou i vnútornou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Mikuláša plánujú obnoviť verejnú budovu: Rekonštrukcia spoločenskej sály nie je všetko
Zdroj: TASR

Spoločenská sála v obci Ľuebľa patrí kapacitne medzi najväčšie na strednom Liptove a jej obnova by podľa starostu Erika Gemzického mala prispieť k väčšiemu pohodliu domácich obyvateľov. Dotáciu vo výške 480.000 eur chce obec získať z eurofondových zdrojov.

Roziahla rekonštrukcia

Realizácia prác zahŕňa zateplenie, výmenu okien, kúrenia, elektroinštalácie i rozvodov tepla. Z vlastných zdrojov chce obec uhradiť sociálne zariadenia a kuchynku. Prerábať plánujú i sálu. „Vďaka rekonštrukcii elektroinštalácie sa v priestoroch spoločenskej sály urobia nové maľovky, pribudne podlahové kúrenie a vymeníme aj parkety. Prostriedky na javiskovú techniku v hodnote 10.000 eur sme získali z ministerstva financií,“ uviedol Gemzický.

Renováciu chce starosta naplánovať tak, aby nenarušila chod obecného úradu. Uskutočniť by sa mala pravdepodobne na budúci rok. „Verím, že renovácia prispeje aj k väčšiemu pohodliu našich občanov. V týchto priestoroch sa každoročne koná nespočetné množstvo kultúrnych podujatí a priestory sa využívajú napríklad aj na rodinné oslavy, takže táto investícia je pre nás veľmi dôležitá,“ dodal.

Ďalšie opravy

Oprava verejnej budovy nie je jediným investičným zámerom samosprávy. Miestne zastupiteľstvo v tomto roku vyčlenilo peniaze aj na obnovu zastávky pri základnej škole, opravy niektorých poškodených ciest či nutnú údržbu viacúčelového ihriska. „Tiež sme získali dotáciu 10.000 eur od ministerstva financií na prekládku miestneho rozhlasu. S prácami začneme v priebehu augusta,“ uzavrel Gemzický.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM