Pavol Tomčík Hokej

Mikulášski hokejisti zdolali Senicu na jej ľade a vedú 1:0 v sérii!

Prvými stretnutiami štvrťfinále play-off pokračovala v piatok večer prvá hokejová liga. Po základnej časti siedmy Liptovský Mikuláš vycestoval na ľad druhej Senice a súpera zo Záhoria poriadne šokoval.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hokejisti zdolali Senicu na jej ľade a vedú 1:0 v sérii!
Foto: Tomáš Batiz

Po dvoch góloch Roháča bolo už v 18. minúte stretnutia prekvapujúcich 0:2. Favorit, hnaný dopredu takmer 1600 divákmi sa však nevzdával a v 23. minúte sa začínalo odznova – 2:2. Mikulášania išli do vedenia ešte raz, keď na 3:2 zvýšil Devečka. Tesné vedenie držali Liptáci až do 58. minúty, následne Lantoš svojim druhým gólom v zápase poslal duel do predĺženia. V ňom gól nepadol, a kedže v samostatných nájazdoch uspel len František Poliaček, vedenia v sérii 1:0 sa ujal Liptovský Mikuláš.

Štvrťfinálová séria sa hrá na tri víťazné stretnutia. To druhé sa v Senici odohrá už zajtra o 18:00 hod. Mužstvá sa potom presťahujú na Liptov. Duel číslo tri je na programe v utorok 18. februára. Prípradný štvrtý zápas by sa uskutočnil o deň neskôr, a ak by sa nerozhodlo ani na štvrtý pokus, rozuzlenie prinesie piate stretnutie v Senici 21. februára.

Dukla Senica – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 pp a sn (0:2, 2:1, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 23., 58. Lantoš, 21. Kalináč – 1., 18. Roháč, 28. Devečka, rozhodujúci nájazd Poliaček
Rozhodovali: Fridrich – Moravec, Mĺkvy
Vylúčení: 3:3, navyše: Kuric (Liptovský Mikuláš) 10 minút za nešportové správanie
Presilovky: 0:1
Oslabenia: 0:0
Divákov: 1581
Zostava MHK 32: Hollý – Školiak, Nitriansky, Janči, Špila, Devečka, Bakoš, Bača, Holiga – Macík, Roháč, Kuric, Janček, Poliaček, Vartovník, Števuliak, Broska, Lištiak, Piatka, Kubovčík, Bartík. Tréner: Marián Horváth
Stav série: 0:1

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM