Tomáš Batiz Správy

Mikulášska mobilná aplikácia: Pribudnúť má šikovná novinka

Mobilná aplikácia je dostupná už niekoľko mesiacov. Radnica však najnovšie chce prísť s touto novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášska mobilná aplikácia: Pribudnúť má šikovná novinka
Zdroj: TASR

Mesto Liptovský Mikuláš na jar tohto roku spustilo mobilnú aplikáciu, ktorou sa dá v meste platiť za parkovanie na mestských platených parkoviskách. “Táto služba pre obyvateľov, ale aj pre návštevníkov sa celkom ujala a mnoho motoristov ju využilo alebo využíva pravidelne. Samozrejme táto aplikácia má aj viacero ďalších funkcií, ktoré môžu alebo budú môcť v budúcnosti motoristi využiť,” skonštatovala Viktória Čapčiková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Jednou z novinek má byť napríklad navigácia k parkovisku, informácia o jeho obsadenosti a praktická navigácia k samotnému voľnému parkovaciemu miestu.

„Práve túto funkciu chceme čoskoro využiť v prípade parkovacích miest v centre mesta pre zdravotne znevýhodnené osoby. Záujemcov o parkovanie na tieto miesta aj „odnavigujú“. Prostredníctvom novinky budú môcť hendikepované osoby ísť prakticky na isto na parkovacie miesto, ktoré si vyhliadnu, respektíve budú sa môcť jednoducho informovať, kde sa dá momentálne parkovať a kde nie,“ vysvetlil Gabriel Lengyel z mikulášskej radnice.

Mesto pre tieto účely vybralo 16 parkovacích miest, na ktoré budú osadené takzvané senzory obsaditeľnosti, ktoré budú poskytovať údaje do aplikácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM