Tomáš Batiz Šport

Liptáci zožali slávu na oceňovaní: Zvíťazil Grigar, medzi elitou aj ďalší športovci!

Medzi najlepšími športovcami Vojenského športového centra sa ocitli aj Liptáci. Favorita mládežníckej kategórie potvrdil Jakub Grigar spoločne s Markom Mirgorodským.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci zožali slávu na oceňovaní: Zvíťazil Grigar, medzi elitou aj ďalší športovci!
Zdroj: TASR

Vojenské športové centrum Banská Bystrica už každoročne oceňuje svojich najlepších športovcov. V rámci programu tiež uviedli do Siene slávy Dukly ďalšie významné mená z histórie najúspešnejšieho strediska vrcholového športu na Slovensku.

Úspešný rok

Rok 2016 bol jedným za najúspešnejších rokov v histórii VŠC Dukla Banská Bystrica, keď športovci strediska získali na najvýznamnejších svetových podujatiach až 37 medailí. „Som hrdý na úspechy Dukly, ktoré sa našim športovcom, trénerom a športovým odborníkom podarilo dosiahnuť v olympijskom roku 2016,“ povedal riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Richard Galovič.

Ocenení Liptáci

Víťazom kategórie olympijských disciplín sa stal chodec Matej Tóth. V minulom roku získal na letnej olympiáde v Rio de Janeiro v Brazílii zlatú medailu v chôdzi na 50 kilometrovej trati. Ďalšími nominovanými a ocenenými v tejto kategórii boli strelec Juraj Tužinský, kladivár Marcel Lomnický, kanoista Peter Gelle, karatistky Ingrid Suchánková a Dominika Tatárová, vodní slalomári Alexander Slafkovský, Tomáš Kučera s Jánom Bátikom a Michal Martikán. K oceneným patria aj naše lyžiarky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhova s biatlonistkou Paulínou Fialkovou.

Grigar s Mirgorodským

Najúspešnejším mládežníkom roka 2016 sa stal vodný slalomár Jakub Grigar, piaty v kategórii K1 na olympiáde v Rio de Janeiro. Ďalej boli nominovaní a ocenení slalomári Marko Mirgorodský a Simona Maceková. “Som šťastný, že som dosiahol takú vec. Je to skvelý pocit, že tá všetká drina stála za to. Verím, že raz sa mi časom podarí získať ocenenie aj v dospeláckej kategórii,” zhodnotil Grigar.

Najlepším mládežníckym trénerom roka 2016 je bývalý pretekár a dnes tréner úspešných slalomárov Tomáš Mráz z Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM