Tomáš Batiz Šport

Liptáci s ďalšou vysokou prehrou: Vo Zvolene dostali šestku

Hokejisti Liptovského Mikuláša nenadviazali na víťazstvo nad Trenčínom. Vo Zvolene prehrali rozdielom triedy.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci s ďalšou vysokou prehrou: Vo Zvolene dostali šestku
Zdroj: Tomáš Batiz

Zvolen sa pustil do súpera od začiatku na plné obrátky, dostal ho pod tlak, ale vo finálnej fáze sa trápil. Liptákov po samostatnom úniku mohol dostať do vedenia Piatka v 15. minúte, ale Tomek skvele spoluhráčov zachránil. V 19. minúte tlak domácich korunoval McPherson strelou z prvej, ale ešte pred koncom prvej tretiny vyrovnal Piatka, keď sa k nemu šťastne odrazil puk a do odkrytej bránky to už nebol problém.

V druhej tretine hneď v 22. minúte skóroval domáci Parks z dorážky a v 25. minúte sa presadil opäť McPherson, keď v presilovke ukázal individuálne majstrovstvo a prehodil Zalivina. Piatka mohol v prvej minúte tretej tretiny v presilovke streliť kontaktný gól, Tomek sa ale blysol ukážkovým semaforom. A tak o pár sekúnd udrelo na druhej strane, na konci oslabenia unikol McPherson a švihom skompletizoval hetrik.

Vzápätí dal Zvolen aj piaty gól, keď Štrauch strelou z prvej nedal Zalivinovi šancu. Domáci Liptákov v týchto fázach drvili, Trotter trafil brvno a Zvolen mal aj ďalšie možnosti. Na 6:1 však dal až v 54. minúte v presilovke Corrin a uzavrel gólový účet duelu.

MHK Zvolen – MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)

  • Góly: 19. McPherson (Corrin, Špirko), 22. Parks (Betker, Tibenský), 25. McPherson (Špirko), 42. McPherson (Parks, Tomko), 43. Štrauch (Mráz, Marcinek), 54. Corrin (Trotter, Parks) – 20. Piatka (Kriška, Sukeľ).
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM