Tomáš Batiz Šport

Liptáci Grigar s Mirgorodským: Kajak vymenili za bežky!

Úspešní liptovskí vodní slalomári odštartovali prípravu na novú sezónu. Tvrdá práca hlavne na kondícii.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci Grigar s Mirgorodským: Kajak vymenili za bežky!
Foto: Tomáš Batiz

Počas prvých dvoch decembrových týžďnov odštartovali vodáci zimnú prípravu na novú sezónu. "Dozvedel som sa že som na tom kondične dosť slabo, takže sme začali s novým plánom. Tréning v Emirátoch bol ťažký a musím povedať, že to bolo jedno z najťažších sústredení aké som kedy mal,” skonštatoval na úvod Grigar, ktorý ďalej opísal aj tréningový cyklus: “Veľa sme liezli, posilovali, behali a spestrili sme si to aj futbalom. Bolo to síce tažké ale páčilo sa mi tam.”

Prípravu v Emirátoch absolvoval aj striborný Mirgorodský z tohtoročných majstrovstiev sveta juniorov v Solkane. “Pre mňa to bolo príjemné spestrenie zimnej prípravy, keďže sme mohli ísť opäť na vodu a jazdiť v teple. Bolo to síce náročnejšie sústrednie, pretože sme jazdili vytrvalostné veci, ale všetci sme si to užili,” zhodotil.

Kajak vymenili za bežky

Po dvojtýžďnovej príprave na divokej vode sa Jakub Grigar spoločne s Markom Mirgorodským vrátili na Slovensko. V najbližších dňoch ich čaká príprava s profesionálnym bežkárskym trénerom. “Je dobré mať kondičný tréning vo vysokohorskom prostredí. Naozaj celý tréning je zameraný na kondičnú prípravu a my si tu naozaj zamakáme,” skonštatoval Grigar.

Mesiac v Austrálií

Ako ďalej Grigar uviedol, najblžšie ich čaká tréning na vode až vo februári, keď vycestujú na jeden mesiac do austrálskeho vodného areálu v Panrithe. “Počas zimy už budeme len doma. Potom sa to pomaly rozbehne a začneme znovu cestovať a pretekať,” dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM