Barbara Dallosová Správy

Koronavírus: Nechoďte na Mestský úrad, ak to nie je nutné, odkazuje Liptovský Mikuláš

Mesto pridáva ďalšie opatrenia. Vyzýva obyvateľov, aby veci na úrade radšej nevybavovali osobne, ale telefonicky.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Nechoďte na Mestský úrad, ak to nie je nutné, odkazuje Liptovský Mikuláš
Foto: Tomáš Batiz

Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky od 10. marca oficiálne zakázal organizovanie športových, kultúrnych aj verejných podujatí na celom území štátu. Zákaz platí zatiaľ na 14 dní.

Zároveň nariadil povinnú 14-dňovú karanténu pre všetkých občanov, ktorí sa vrátia z postihnutých krajín a to z Talianska, Číny, Južnej Kórei a Iránu. Dôvodom je šíriaca sa nákaza koronavírusu, ktorej niekoľko prípadov je potvrdených aj na území Slovenska.

Svoje opatrenia pridávajú aj mestské samosprávy. Liptovský Mikuláš najnovšie apeluje na obyvateľov, aby veci na Mestskom úrade nevybavovali osobne, ak to nie je nutné.

,,S ohľadom na preventívne opatrenia pri šírení koronavírusu prosí samospráva obyvateľov mesta Liptovský Mikuláš a klientov Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši, aby dočasne uprednostnili telefonickú alebo elektronickú formu komunikácie, pokiaľ nie je nutná osobná návšteva úradu," vyzýva mesto na svojom webe.

Mesto pridalo tiež link na kontakty na jednotlivé odbory a konkrétnych zamestnancov úradu.

,,Na základe Verejnej vyhlášky číslo OLP/2405/84443 zo dňa 9. 3. 2020 vydanej Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a ďalších rezortných opatrení bude vstup na jednotlivé odbory úradu obmedzený, preto prosíme, zvážte osobnú návštevu úradu," dodáva mikulášska radnica.

Boj proti koronavírusu - respirátory idú na dračku
11
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM