Michal Paška Kickbox

Kickboxeristi majú za sebou vydarené sústredenie

Pretekárov Sazuka kickbox klubu v Liptovskom Mikuláši čaká najbližšie európsky šampionát, ktorý sa uskutoční v Taliansku.

Dvadsaťšesť pretekárov zo Sazuka kickbox klubu v Liptovskom Mikuláši absolvovalo v uplynulých dňoch tradičné letné sústredenie. Uskutočnilo sa v Nízkych Tatrách, na hoteli Repiská v Jasnej.

Cieľom sústredenia bola, ako tradične, príprava na novú sezónu. Tú mikulášski kickboxeristi odštartujú v septembri. „Sústredenie bolo zamerané hlavne na vytrvalosť. Na výbehy sme využívali najmä kopce v okolí hotela,“ prezradil tréner Peter Navrátil. Z takmer tridsiatich pretekárov tvorili asi polovicu tí skúsenejší. „Vedia, že bez kvalitnej prípravy sa v náročnej sezóne nedá pomýšľať na úspech. Pre začiatočníkov to bolo prvé sústredenie, počas ktorého naberali potrebné skúsenosti,“ poznamenal tréner, ktorý sústredeniu vystavil takéto vysvedčenie.

„Dopadlo veľmi dobre. Obával som sa počasia, ale aj to nás nakoniec poslúchalo. Von sme mohli odtrénovať všetko, čo sme mali v pláne, nemuseli sme zostať v telocvični.“

Niektorí pretekári už mali jedno sústredenie za sebou. Absolvovali ho v júli pod vedením špičkového bieloruského trénera Andreja Gridina. „Sústredenie v Jasnej tak už pre nich nebolo až také náročné. Navyše, pre Filipa Baráka, ktorý stále bojuje aj o účasť na Olympijské hry v Londýne v boxe, to bolo už tretie sústredenie v priebehu tohto leta,“ informoval Peter Navrátil.

Na súťažných pódiách najbližšie uvidíme najbližšie juniorov, ktorí sa predstavia na Majstrovstvách Európy v Taliansku. Farby Sazuka kickbox klubu budú reprezentovať Richard Beňo, Lenka Pilarčíková a Dominika Parčová. Potom časť seniorského tímu čakajú Majstrovstvá Európy vo Viedni, na ktorých by sa mali predstaviť Martin Navrátil, Martin Kuzma a Marián Kulizák.

„Na Majstrovstvách sveta v Írsku by nás mal reprezentovať Filip Barák. Ten sa predstaví aj na svetovom šampionáte v boxe, ktorý sa uskutoční v Azerbajdžane. Tieto preteky budú zároveň nominačnými pre Olympijské hry v Londýne,“ dodal Peter Navrátil.

foto: archív klubu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM